22 de migranţi din Mali au murit în largul coastelor libiene. Migraţia haotică spre Europa creşte semnificativ

  • 22 de migranţi din Mali, dintre care trei copii, au murit în largul coastelor Libiei, au anunţat marţi reprezentanţii guvernului din Mali.
  • Incidentul apare pe fondul îngrijorărilor că o criză a foamei generată de războiul din Ucraina ar putea duce la o creştere a tentativelor de a ajunge în Europa.
203 afișări
Imaginea articolului 22 de migranţi din Mali au murit în largul coastelor libiene. Migraţia haotică spre Europa creşte semnificativ

Cei 22 care au murit făceau parte dintr-un grup de 83 de migranţi blocaţi pe o navă încă din 22 iunie, au precizat autorităţile din Mali într-un comunicat, potrivit Reuters. Dintre aceştia, 61 au fost salvaţi, inclusiv unii cetăţeni din Mali, cu ajutorul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM) a Naţiunilor Unite.

În primul trimestru al anului 2022 au existat „creşteri semnificative" ale fluxurilor de migranţi prin Niger şi Mali spre Africa de Nord, în comparaţie cu anii precedenţi, a declarat un purtător de cuvânt al OIM.

Numărul de migranţi care au părăsit Nigerul între ianuarie şi aprilie a fost cu peste 45% mai mare decât cel din aceeaşi perioadă din 2021. Numărul migranţilor care au plecat din Mali aproape s-a dublat în acelaşi interval de timp.

Analiştii cred că factorii determinanţi sunt impactul pandemiei COVID-19 şi consecinţele economice ale războiului din Ucraina.

Oficialii Uniunii Europene sunt din ce în ce mai alarmaţi de faptul că o criză a foamei, agravată de întrerupere a exporturilor de cereale din Ucraina, va declanşa o migraţie haotică din Sahel şi din regiunile subsahariene ale Africii.

Cel puţin 23 de migranţi au murit în urma unor ciocniri cu forţele de securitate marocane săptămâna trecută, când aproximativ 2.000 de persoane au încercat să treacă în enclava nord-africană spaniolă Melilla.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici