22 de persoane, transportate la spital cu traumatisme după furtuna din Galaţi / Sute de copaci, căzuţi peste case, maşini ori reţele electrice/ Localităţi, fără curent electric

Douăzeci şi două de persoane au ajuns la spital cu traumatisme, în urma furtunii care a avut loc marţi seara în Galaţi, arată bilanţul ISU, un bărbat fiind în stare gravă. Sute de copaci au fost smulşi de vijelie şi au fost doborâţi peste autoturisme şi locuinţe.

1039 afișări
Imaginea articolului 22 de persoane, transportate la spital cu traumatisme după furtuna din Galaţi / Sute de copaci, căzuţi peste case, maşini ori reţele electrice/ Localităţi, fără curent electric

22 de persoane, transportate la spital cu traumatisme după furtuna din Galaţi / Sute de copaci, căzuţi peste case, maşini ori reţele electrice/ Localităţi, fără curent electric

"La Galaţi au ajuns la spital 22 de persoane cu diferite traumatisme. În prezent, un singur caz mai este considerat de cod roşu, este vorba despre un tânăr de 30 de ani din Vânători peste care a căzut un copac. El are traumatisme la nivelul bazinului. Ceilalţi răniţi sunt în stare bună, au traumatisme", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Potrivit acestuia, sute de copaci au fost doborâţi de rafalele puternice, iar crengile rupte sau copacii smulşi din rădăcini au căzut peste maşini, case şi reţele electrice.

"Sute de copaci au fost rupţi de vânt. Au fost avariate 30 de autoturisme. Sute de copaci au căzut în oraş şi în judeţ,  opt localităţi au rămas fără curent. În ceea ce priveşte reţeaua rutieră, pe mai multe drumuri naţionale, judeţene şi în interiorul oraşului s-a circulat cu greutate din cauza resturilor de pe carosabil", a mai spus Eugen Chiriţă.

Sute de gălăţeni din diferite zone au rămas peste noapte fără curent electric, iar miercuri dimineaţa încă se lucra la reţelele electrice.

"La ora 7.00, mai erau afectate 14 linii electrice aeriene de medie tensiune (5 total şi 9 parţial),174 posturi de transformare, care alimentează aproximativ 1.000 de consumatori. Până la această oră au fost depistaţi opt stâlpi de medie tensiune rupţi. Sucursala Galaţi a suplimentat specialiştii din teren. Sunt acum peste 60 de angajaţi ai Sucursalei de Distribuţie, ajutaţi de colegii din cadrul Agenţiei de Întreţinere Servicii Energetice, care acţionează, organizaţi în 22 de echipe, pentru remedierea defecţiunilor apărute. Au fost remediate defecţiunile din reţeaua de înaltă tensiune şi o parte dintre cele din reţeaua de medie tensiune. În acest moment echipele se concentrează pe reţeaua de joasă tensiune, în vederea alimentării tuturor consumatorilor. Intervenţiile se desfăşoară însă destul de greu din cauza copacilor şi crengilor cazute în reţea", se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri dimineaţa de SDEE Galaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici