24 de vase mari cu apă sfinţită, de 12.000 de litri, au fost pregătite pentru Bobotează

Patriarhul Daniel va oficia sâmbătă, de sărbătoarea Botezului Domnului, după slujba oficiată în Catedrala patriarhală, sfinţirea cea mare a apei, 24 de vase cu o capacitate de 12.000 de litri fiind amplasate în acest sens în faţa lăcaşului de cult.

102 afișări
Imaginea articolului 24 de vase mari cu apă sfinţită, de 12.000 de litri, au fost pregătite pentru Bobotează

24 de vase mari cu apă sfinţită, de 12.000 de litri, au fost pregătite pentru Bobotează

Sâmbătă, la sărbătoarea Botezului Domnului, după Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala patriarhală, Patriarhul Daniel va oficia sfinţirea cea mare a apei (Slujba Agheasmei Mari) în faţa Reşedinţei patriarhale (după ora 11.30), potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

În curtea Catedralei patriarhale au fost amplasate 24 de vase mari, cu o capacitate de 12.000 de litri de apă, de la izvorul din Parcul "Grădina Maicii Domnului" al Reşedinţei Patriarhale. De asemenea, în faţa Catedralei patriarhale, a fost înălţată o cruce din cetină de brad, împodobită cu flori şi busuioc.

Accesul presei cu maşina este permis până la Clopotniţa Catedralei (între statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi barieră). În vederea facilitării mediatizării evenimentului, în faţa catedralei a fost rezervat un spaţiu special amenajat pentru jurnalişti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici