24 ianuarie ar putea deveni zi liberă

Senatorii din Comisia de muncă au adoptat, marţi, cu unanimitate de voturi, o propunere legislativă care vizează introducerea zilei de 24 ianuarie printre cele declarate de sărbătoare naţională legală.

25 afișări
Imaginea articolului 24 ianuarie ar putea deveni zi liberă

24 ianuarie ar putea deveni zi liberă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Proiectul legislativ în acest sens a fost iniţiat de deputatul PDL Dan Radu Zătreanu.

Iniţiativa propusă de democrat-liberal stabileşte că ziua de 24 ianuarie, când, în 1859, Ţara Românească şi Moldova s-au unit, se declară sărbătoare naţională legală, numită "24 Ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române".

Proiectul de lege vizează şi modificarea Codului Muncii, în sensul introducerii acestei zile printre sărbătorile legale în care nu se lucrează.

Iniţiativa adoptată de Comisia de muncă mai prevede că autorităţile şi instituţiile statului vor marca ziua de 24 ianuarie prin "manifestări cultural-educative cu caracter ştiinţific şi evocator", care vor "evidenţia rolul deosebit al Unirii Principatelor în dezvoltarea pe multiple planuri a României".

Propunerea legislativă urmează să fie dezbătută de plenul Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici