4 aprilie 2021. Paştele catolic în România, în pandemie. E zi de sărbătoare pentru aproximativ un milion şi jumătate de români

  • Credincioşii romano-catolici, reformaţi, unitarieni şi evanghelici lutherani serbează duminică, 4 aprilie, Paştele
  • 1,5 milioane de credincioşi catolici şi reformaţi din România au sărbătorit, azi-noapte, Învierea Domnului
  • Klaus Iohannis a participat la slujba de Înviere la o biserică din centrul Sibiului
  • La Miercurea Ciuc, slujba de duminică din prima zi de Paste a fost oficiată în centrul oraşului, iar oamenii s-au aşezat la distanţă unii de alţii (Imagine panoramică, mai jos)
1689 afișări
Imaginea articolului 4 aprilie 2021. Paştele catolic în România, în pandemie. E zi de sărbătoare pentru aproximativ un milion şi jumătate de români

Explicaţie FOTO: Slujba de Inviere oficiata la Catedrala Sfântul Iosif din Bucuresti, sâmbata, 3 aprilie 2021/ EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

E zi de sărbătoare pentru aproximativ un milion şi jumătate de români. Credincioşii catolici şi reformaţi sărbătoresc azi Paştele. 

În secuime, la Miercurea Ciuc, sute de oameni au participat la slujba de Paşte de dumincă şi au respectat normele de distanţare, pe eslanada din centrul oraşului.

Sursa foto: Magyarország Főkonzulátusa Csíkszereda

Spre deosebire de anul trecut, oamenii au putut merge la biserică în noaptea de Înviere, însă în număr limitat şi cu masca pe faţă.

Iar restricţiile de circulaţie, care ar fi trebuit să intre în vigoare la 21.00 sau 20.00 în Bucureşti, au fost ridicate, în toată ţara, până la ora 2 noaptea.

La Catedrala Sf. Iosif din Capitală, Sfânta Liturghie a început la ora 23.00.

„Paştele e sărbătoarea familiei, ştim toţi. Şi asta-i important pentru toţi să ne vedem, să ne strângem mâinile, să ne strângem în braţe. Iată că nu putem! Şi diferenţa nu-i mare după părerea mea. Atunci a fost şoc pentru că nu ştiam ce Dumnezeu e cu noi şi ce-i în jurul nostru, anul ăsta e post-şoc, dacă vrei, dar tot într-o criză anume. E dureros şi atunci şi acum, dar  bine că suntem sănătoşi şi nu trăim în vreme de război şi avem ce mânca şi uite aşa şi uite aşa şi ne întelege destinul”, a spus Călin Mocanu, un enoriaş venit la slujba de Înviere de la Catedrala Sf. Iosif din Capitală. 

„Personal, eu oricum am sărbătorit într-un număr mai restrâns, adică nu am avut participări mari, din familie am mai avut invitaţi. Pe mine nu mă deranjează. De obicei sărbătorile, ar trebui să aibă o semnificaţie mai restrânsă, de unitate, de familia şi aşa mai departe. Nu neapărat mâncat foarte mult”, a fost opinia lui Daniel, înainte de începerea sfintei Liturghii de Paşte.
 
„Păi, e foarte bine că se face şi aşa, cum se poate. Şi sper ca lumea să fie resonsabilă, să păstreze distanţa şi să se bucure de slujba de înviere.”, şi-a exprimat mulţumirea Adriana, că a putut merge la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală. 
 
Şi Klaus Iohannis a participat, aseară, la slujba de Înviere de la Biserica Romano-Catolică din Piaţa Mare a Sibiului.
 
Aşa cum face încă de când era primar al Sibiului. 

„Tuturor creştinilor care acum serbeabă Învierea Domnului le doresc sărbători binecuvântate. Hristos a Înviat! (în română, maghiară şi germană. La mulţi ani!”, a spus Klaus Iohannis. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici