50 de milioane de euro pentru 150 de centre de zi destinate copiilor din familii sărace

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă investiţii de 50 de milioane de euro pentru 150 de centre de zi destinate copiilor din familii sărace.

222 afișări
Imaginea articolului 50 de milioane de euro pentru 150 de centre de zi destinate copiilor din familii sărace

50 de milioane de euro pentru 150 de centre de zi destinate copiilor din familii sărace

„Invit toţi primarii de municipii, oraşe sau comune să depună proiecte pentru a putea ajuta cât mai mulţi copii. Începând de astăzi, timp de două luni, aşteptăm dosarele în acest program finanţat prin PNRR. Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a lansat apelul pentru depunerea proiectelor în cadrul Componentei 13 - Reforme sociale din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR), Investiţia I.1. Începem procedurile pentru construcţia celor 150 de centre de zi pe care ni le-am asumat în PNRR, o investiţie de peste 50 de milioane de euro. Aşteptăm proiecte din partea autorităţilor locale de la nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor, care pot înfiinţa astfel de centre de zi individual sau în parteneriat cu furnizori privaţi de servicii sociale acreditaţi. Cererile de finanţare se depun exclusiv electronic în platforma PNRR - la adresa https://proiecte.pnrr.gov.ro/#/home Aplicaţiile pentru proiecte pot fi depuse timp de două luni, până pe 9 ianuarie 2023, inclusiv”, scrie Firea pe Facebook.

Investiţiile pot fi făcute pentru construcţia, reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea acestor centre destinate copiilor care provin din familii aflate în situaţii vulnerabile. Cel puţin 10 la sută dintre aceste centre vor fi înfiinţate în zonele vulnerabile şi unde comunitatea romilor este mai numeroasă.

Ghidul ce conţine toate condiţiile de accesare a fondurilor europene acordate în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru această investiţie şi anexele care conţin formularele necesare pentru depunerea proiectelor sunt dispobinile la adresa https://mfamilie.gov.ro/1/pnrr/

„Prin aceste centre, sprijinim familiile cu îngrijirea şi creşterea copiilor în timpul zilei. Concret, în timpul zilei, copiii au parte de mese calde, îngrijire din partea specialiştilor, educaţie adaptată vârstei lor, îşi vor face temele şi vor primi consiliere psihologică. Seara se pot întoarce alături de părinţii, bunicii şi fraţii lor. Evităm astfel separarea copiilor de familie, evident acolo unde nu există situaţii de abuz. Copiii abandonează şcoala sau ajung în grija statului din cauza sărăciei. Acum, doar 3 din 10 oraşe au centre şi specialişti pentru a preveni separarea de familie. În mediul rural, situaţia este gravă: mai puţin de 1 din 10 localităţi au resursele esenţiale. În 570 de localităţi, 12 oraşe şi 558 de comune, nu există centre şi specialişti”, adaugă ministrul Familiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
firea,
centre,
copii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici