50 de persoane au fost audiate în urma incendiului din clubul Bamboo

50 de persoane au fost audiate până în prezent pentru stabilirea cauzelor care au dus la izbucnirea şi propagarea incendiului din clubul Bamboo din Capitală, a anunţat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

695 afișări
Imaginea articolului 50 de persoane au fost audiate în urma incendiului din clubul Bamboo

50 de persoane au fost audiate în urma incendiului din clubul Bamboo

"În perioada 21 – 23 ianuarie, au fost audiate 50 de persoane, angajaţi sau clienţi, în vederea stabilirii circumstanţelor în care a avut loc incendiul. De asemenea, au fost audiaţi reprezentanţii legali ai societăţii comerciale care deţine clubul", se arată într-un comunicat de presă emis, marţi, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Starea persoanelor internate a fost monitorizată în aceeaşi perioadă, fiind ridicate înscrisuri medicale de la spitalele la care au fost transportate persoanele vătămate în incendiu.

Potrivit sursei citate, la dosarul cauzei a fost ataşată documentaţia transmisă de instituţiile publice cu atribuţii în autorizarea şi verificarea activităţii clubului (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia Locală Sector 2, Primăria Sectorului 2), documentaţie care este analizată la momentul actual.

"Cercetarea la faţa locului a fost iniţiată în data de 21 ianuarie, cu privire la exteriorul construcţiei, respectiv proximitatea zonei afectate de incendiu, însă desfăşurarea acestei activităţi a fost influenţată de faptul că intervenţia pentru stingerea incendiului a fost una de durată, dată fiind amploarea acestuia, incendiul fiind declarat lichidat în data de 23 ianuarie", se mai arată în comunicat.

În aceste zile au fost analizate toate posibilităţile de continuare a cercetărilor la faţa locului de către procurorii criminalişti, cercetări care presupun îndepărtarea unor părţi semnificative din structura metalică a construcţiei, în condiţiile în care riscul de prăbuşire este extrem de mare.

Până în prezent nu au fost identificate resursele necesare pentru realizarea acestei intervenţii, nici în ceea ce priveşte utilajele – cele deţinute neavând anvergura necesară, date fiind şi particularităţile perimetrului în care trebuie să fie efectuată intervenţia - nici în ceea ce priveşte personalul calificat pentru manevrarea unor astfel de utilaje, a mai anunţat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici