600 de tone de lapte, aruncate pe apa sâmbetei din cauza indolenţei / Produsele ar fi trebuit să fie distribuite în şcoli, însă nu au mai ajuns la elevi

  • 3 milioane de produse alimentare din programul Laptele şi cornul zac într-un depozit din Timiş
  • Produsele ar fi trebuit să fie distribuite în şcoli, însă din cauza pandemiei acestea nu au mai ajuns la elevi
  • Firma producătoare stă cu produsele în depozit şi cel mai probabil urmează să le distrugă
857 afișări
Imaginea articolului 600 de tone de lapte, aruncate pe apa sâmbetei din cauza indolenţei / Produsele ar fi trebuit să fie distribuite în şcoli, însă nu au mai ajuns la elevi

Florin Herbai, producătorul autohton care trebuie să livreze lapte în şcolile din judeţul Timiş, a ajuns în pragul disperării. Are în stoc 600 de tone de cutii destinate elevilor prin pogramul Laptele şi cornul. După închiderea unităţilor de învăţământ, Florin a întrerupt distribuţia dar a rămas cu produsele în depozit. Marfa nu poate fi comercializată în magazine deoarece este destinată exclusiv programelor sociale.

A sesizat Guvernul României pentru a rezolva sistuaţia însă în trei luni de când a făcut prima sesizare nu a primit nici un răspuns. Dacă până la expirarea termenului de valabilitate care este peste o lună nu se ia nici o măsură, Florin va trebui să sporte şi chetuielile de distrugere.

”Conform recomandărilor de la Comisia Europeană aceste produse pot fi duse în centrele sociale, în casele de bătrâni, în cămine de copii, sau invers, cămine de copii şi case de bătrâni, în spitale şi sunt eligibile pentru a fi plătite de Comunitatea Europeană”, a declarat directorul Florin Herbai.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici