71 de copii au fost evacuaţi dintr-un orfelinat din Sumî după ce au stat două săptămâni în subsolul unei clădiri

71 de copii dintr-un orfelinat din nord-estul Ucrainei au fost evacuaţi şi transportaţi într-o zonă sigură după ce au stat două săptămâni în subsolul unei clădiri pentru a fi protejaţi de bombardamentele ruse.

285 afișări
Imaginea articolului 71 de copii au fost evacuaţi dintr-un orfelinat din Sumî după ce au stat două săptămâni în subsolul unei clădiri

71 de copii au fost evacuaţi dintr-un orfelinat din Sumî după ce au stat două săptămâni în subsolul unei clădiri

Orfanii, care au toţi mai puţin de patru ani, au fost salvaţi din Sumî şi scoşi în afara zonei unde se dau lupte grele. Ei au ieşit pe un coridor umanitar, a anunţat guvernatorul regiunii Dmytro Zhyvytsky.

„Aproape două săptămâni s-au ascuns în adăpost. Cei mai mulţi dintre aceşti copii care nu au părinţi, au nevoie în permanenţă de asistenţă medicală”, a declarat Zhyvytsky.

El a mai spus că foarte repede au fost găsite persoane din alte ţări dispuse să aibă grijă de copii. De asemenea, câţiva copii vor primi tratament de specialitate la un spital din Kiev.

„Recunoştinţa mea sinceră merge către cei care găzduiesc aceşti copii”, a precizat guvernatorul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici