Video 73 de români sunt "ţinuţi prizonieri" pe un vas de croazieră în apele Mexicului. De 76 de zile stau pe vas şi nu sunt lăsaţi să plece

  • Clipe de coşmar pentru 73 de români care stau de 76 de zile pe un vas de croazieră
  • Românii au voie să iasă din cameră doar 30 de minute, atunci când merg la masă
  • Cristian mesaj către autorităţi: Vă rugăm din suflet să faceţi tot ce vă stă în putinţă ca să ajungem şi noi la familiile nostre
  • Cristian: Sunt mulţi colegi care nu mai au chef să iasă să mănânce sau să comunice cu alţi colegi.
2505 afișări

Cristian are 34 de ani, este din Bucureşti şi de 8 ani lucrează pe un vas de croazieră. Anul acesta a plecat de acasă în Ianuarie iar de pe 1 Martie nu a mai ajuns pe uscat. Atunci au fost debarcaţi toţi pasagerii. Membrii echipajului au rămas. Peste 1000 de persoane dintre care 73 de români.

Cristian: Am dori din tot sufletul nostru să mergem acasă. Vă daţi seama, este o situaţie destul de dificilă, suntem de 76 de zile doar pe mare. Să nu ai posibilitatea să calci pe uscat. Nu am avut nici măcar un caz de coronavirus, nici măcar simptome de coronavirus tocmai de aceea este foarte intrigant. Pentru mine este un semn de întrebare foarte mare de ce nu putem fi debarcaţi, nouă ar trebui să ne fie frică să ieşim în lume.

Cei 73 de români sunt ţinuţi prizonieri în camere de mai bine de 2 luni. Au voie doar de trei ori pe zi la masă, în grupuri mici, şi mai au o pauză mică de tigară însă doar intr-un anumit interval.

Cristian Vilsan: Avem pauză să ieşim la ţigară, avem orele cu număr par, 2, 4, 6, 8 şi 10. 04.10

Cristian cere ajutorul statului, vrea neaparat să ajungă acasă. Tatăl i-a murit în urmă cu 2ani iar mama sa este bolnavă. O mai are pe ea şi pe bunica lui.

"Vă rugăm din suflet să faceţi tot ce vă stă în putinţă ca să ajungem şi noi la familiile nostre. În momentul de faţă o am doar pe mama şi bunica mea la 83 de ani şi este o situaţie dificilă, mama este dependentă de insulină", precizează Cristian Vilsan.

Cei 73 de români trec prin momente grele, sunt cu psihicul la pământ. Unii dintre ei nu mai vor nici să mănânce.

"Suntem într-o pasă mai proastă, sunt mulţi colegi care nu mai au chef să iasă să mănânce sau să comunice cu alţi colegi. Se închid în ei.Sunt mulţi care au probleme acasă", spune bărbatul.

Ministerul de externe a transmis că a discutat cu autoritatile din Mexic în vederea facilitării demersurilor de debarcare. Precizează însă că repatrierea cetăţenilor români ale căror contracte de muncă sunt în derulare intră în responsabilitatea angajatorilor, demersurile de repatriere fiind realizate de către companiile angajatoare

"Cei de la companie au spus că ei vor face tot ce le stă în putinţă ca să ne repatrieze. Pe ei nu îi interesează că în momentul de faţă suntem sub contract", adăugat Cristian.




 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici