8 tuneluri de dezinfecţie au fost donate de Episcopia Romano Catolică spitalelor din Iaşi

Episcopia Romano Catolică din Iaşi a anunţat, marţi, că a donat opt tuneluri de dezinfecţie către patru spitale din capitala Moldovei. O parte dintre echipamente au fost deja montate. Opt ventilatoare mecanice au fost comandate pentru Spitalului Judeţean Suceava.

943 afișări
Imaginea articolului 8 tuneluri de dezinfecţie au fost donate de Episcopia Romano Catolică spitalelor din Iaşi

8 tuneluri de dezinfecţie au fost donate de Episcopia Romano Catolică spitalelor din Iaşi

Reprezentanţii Episcopiei Romano Catolice Iaşi au anunţat că au cumpărat opt tuneluri de decontaminare pentru patru spitale din oraş.

„Episcopia Romano Catolică din Iaşi s-a alăturat atâtor iniţiative care sunt din partea ONG-urilor, a instituţiilor, dar şi a multor persoane fizice şi, pe lângă această misiune spirituală pe care o avem şi este primordială, încercăm să ajutăm şi material. Astăzi (marţi - n.r.) au ajuns toate cele opt aparate de decontaminare, aşa supranumitele tuneluri de dezinfecţie sau decontaminare în patru spitale din Iaşi. Acestea sunt foarte importante pentru personalul medical, dar nu numai, cât şi pentru pacienţii sau persoanele care ajung în aceste spitale”, a declarat, marţi, presei Adrian Blăjută, purtător de cuvânt al Episcopiei Romano Catolice Iaşi.

Două dintre tuneluri au fost deja montate la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

„Se iese prin aceste tuneluri şi asta oferă comoditate, o dublă eficienţă pentru că este dezinfecţie prin biocid şi prin ultraviolete. Nu mai necesită o altă persoană care să pulverizeze. Nu ne rezumăm la cele două tuneluri care sunt amplasate la un singur pavilion, fiind spital pavilionar, avem promisiunea din partea sponsorilor şi dacă este cazul, vom cumpăra şi noi la nivelul spitalului, astfel de tuneluri care sunt de un real beneficiu”, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Celelalte echipamente vor fi puse la Institutul Regional de Oncologie, la Spitalul de Neurochirurgie şi la Institutul de Boli Cardiovasculare.

Un astfel de aparat costă 8 000 de lei.

Episcopia Romano Catolică a anunţat că a comandat şi opt ventilatoare mecanice, ce urmează să fie livrate către Spitalul Judeţean Suceava.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici