80% din orăşeni sunt mulţumiţi de oraşul lor. Ce zone urbane sunt în top

  • Doar 57% din populaţia urbană a ţării e mulţumită de nivelul zgomotului
  • 66% din cei de la oraş sunt satisfăcuţi de condiţia spaţiilor verzi
  • Bucureştiul se află în coada clasementului în privinţa mulţumirii generale a oamenilor, în top este Clujul
  • Studiul a fost făcut între 1 iulie – 15 august 2020 în 41 de oraşe
1843 afișări
Imaginea articolului 80% din orăşeni sunt mulţumiţi de oraşul lor. Ce zone urbane sunt în top

80% din orăşeni sunt mulţumiţi de oraşul lor

În 9 oraşe, nivelul de satisfacţie depăşeşte 90%:

  • Cluj-Napoca (97%)
  • Oradea (96%)
  • Alba Iulia (95%)
  • Braşov, Drobeta Turnu Severin (94%) 
  • Timişoara, Sighişoara (92%), Slatina şi Iaşi (90%)

Barometrul Urban arată că la nivel national 60% din populaţia urbană este mulţumită de calitatea aerului, însă puţin peste jumătate din orăşeni sunt mulţumiţi de nivelul zgomotului. Apoi, peste jumătate din cei de la oraş spun că spaţiile verzi sunt ok.

Mai departe, 73% din populaţia urbană se simte, de principiu, în siguranţă în oraşul în care trăieşte, dar numai jumătate cei de la oraş au încredere în administraţia locală. 

Cluj-Napoca

„Aici, în Cluj-Napoca, locuitorii sunt cei mai mulţumiţi de oraşul în care trăiesc. Gradul de satisfacţie este, potrivit Băncii Mondiale, de 97%. Sunt multumiti de transportul in comun, de facilitatile sportive, de viata culturala bogata, dar si de oferta serviciilor educationale. În schimb, nu sunt la fel de încântaţi de starea străzilor, a clădirilor şi, surprinzător, de serviciile medicale locale”, spune Raisa Humeiniuc, Aleph News.

Timişoara

  • Potrivit barometrului urban, timişorenii sunt foarte mulţumiţi de situaţia locurilor de muncă.
  • 90% este gradul de satisfacţie, procent care plasează Timişoara pe primul loc.
  • Pe o scală de la 1 la 10, gradul de mulţumire privind calitatea joburilor, Timişoara e tot pe primul loc, cu 7,1.
  • Stăm bine şi la investiţii.

„Gradul de satisfacţie al timişorenilor este de 71%. Aş aminti aici modernizarea şi extinderea unor pasaje, transformarea canalului Bega într-unul navigabil, dar şi reabilitarea cladirilor instorice. Şi chiar dacă Timişoara stă bine la aceste capitole, încredera în administraţia locală este scăzută. Oraşul nu e în top trei. Campione sunt Oradea, Cluj-Napoca şi Alba-Iulia”, explică Petronela Axinte, corespondent Aleph News.

Bucureşti

„Faţă de locuitorii altor oraşe din ţară, bucureştenii sunt cei mai nemulţumiţi de calitatea aerului şi de zgomotul din oraş. De asemenea, doar 57% dintre locuitorii Bucureştiului se simt în siguranţă în spaţiile publice”, spune Laura Albu, corespondent Aleph.

 

  •  „Este complet insuportabil aerul din Bucureşti. Dacă se poate respira la câte maşini circulă prin tot centrul. Acuma, din ce în ce mai multe maşini, din ce în ce mai multă poluare, din toate punctele de vedere, şi fonică şi tot ce vreţi. Dacă poţi să repiri prin Bucureştiul ăsta”, este de părere Alexandra. 

 

  •  „Nu cred că calitatea aerului este foarte bună în Bucureşti. Aveţi foarte mult trafic şi multe clădiri înalte care menţin poluare înauntrul oraşului”, consideră Gareth, turist. 

 

Potrivit barometrului, în Drobeta Turnu-Severin aproape toţi orăşenii sunt mulţumiţi de oraşul lor. Drobeta este în topul clasamentului cu un rating de mulţumire de 94%. La coada clasamentului este Ploieştiul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici