83% din beneficiarii venitului minim garantat din Galaţi nu pot munci

  • Cei mai mulţi dintre gălăţenii care sunt beneficiari ai venitului minim garantat nu pot munci.
  • Primăria Galaţi a scos la muncă 132 de persoane din totalul de 750.
  • Majoritatea beneficiarilor este formată din persoane inapte de muncă, bătrâni şi mame cu copii mici.
3108 afișări
Imaginea articolului 83% din beneficiarii venitului minim garantat din Galaţi nu pot munci

83% din beneficiarii venitului minim garantat din Galaţi nu pot munci

Primăria Galaţi face curăţenie în mai multe zone ale oraşului, iar angajaţii companiei de salubrizare sunt ajutaţi de beneficiarii venitului minim garantat. Totuşi, ajutorul nu este foarte consistent deoarece majoritatea celor care primesc ajutor nu au dreptul să muncească. Adulţii au scutire medicală sau au împlinit vârsta de pensionare, iar femeile care au copii mici nu trebuie să muncească.

„În Galaţi avem aproximativ 750 de VMG-işti, însă doar 132 dintre aceştia sunt apţi de muncă în condiţiile legii. Diferenţa se compune din: mame cu copii cu vârsta mai mică de 7 ani (care potrivit legii nu prestează); persoane inapte de muncă (au făcut dovada cu certificat de incapacitate de muncă); persoane care au împlinit vârsta de pensionare (...) Beneficiari ai venitului minim garantat sunt astăzi (n.r. luni, 25 ianuarie) la lucru în cartierul Mirco 13 şi fac curăţenie în zona blocurilor ANL, alături de echipele de la Gospodărire Urbană”, a anunţat, pe Facebook, Ionuţ Pucheanu, primarul oraşului Galaţi.

Edilul şef a mai anunţat că la următoarea şedinţă a Consiliului Local va supune aprobării planul privind acţiunile şi lucrările ce vor fi executate în 2021 de către persoanele beneficiare de venit minim garantat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici