90.000 de europeni pot muri anual din cauza valurilor de caniculă

90.000 de europeni por muri anual, până în 2100, din cauza valurilor de caniculă, avertizează Agenţia Europeană de Mediu. Schimbările climatice expun, totodată, Europa, bolilor infecţioase precum malaria şi febra dengue.

188 afișări
Imaginea articolului 90.000 de europeni pot muri anual din cauza valurilor de caniculă

Agenţia Europeană de Mediu (AEM) a avertizat că valurile de caniculă pot ucide anual 90.000 de europeni dacă nu se iau măsuri, avertismentul venind în contextul în care, potrivit unui raport publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cel puţin 15.000 de decese pot fi atribuite, până în prezent, vremii caniculare din Europa, potrivit AFP.

Cele trei luni din iunie până în august au fost cele mai călduroase din Europa şi, ca urmare a căldurii record, continentul a cunoscut cea mai gravă secetă din Evul Mediu încoace.

"Fără o adaptare şi în condiţiile unui scenariu de încălzire globală de 3 grade Celsius până în 2100, 90.000 de europeni ar putea muri anual din cauza căldurii extreme", a precizat AEM.

Numărul scade la 30.000 dacă încălzirea este limitată la 1,5 C.

Potrivit agenţiei, între 1980 şi 2020, 129.000 de europeni au murit din cauze asocite caniculei.

Este de aşteptat ca acest număr să crească în următorii ani, în special în sudul continentului, din cauza valurilor de căldură mai frecvente legate de schimbările climatice, a îmbătrânirii populaţiei şi a urbanizării în creştere, a precizat agenţia.

Dincolo de ameninţarea reprezentată de căldura în sine, AEM a avertizat că schimbările climatice ar putea creşte, de asemenea, expunerea Europei la boli infecţioase precum malaria şi febra dengue.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici