90 de persoane care au participat la o procesiune de Rusalii au necesitat asistenţă medicală

Peste 90 de persoane care au participat, sâmbătă, la procesiunea de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, judeţul Harghita, au avut nevoie de îngrijiri medicale. O femeie de 71 de ani a fost a suferit o fractură la picior, alţii au fost trataţi de lipotimii şi alte afecţiuni, transmite corespondentul MEDIAFAX

1374 afișări
Imaginea articolului 90 de persoane care au participat la o procesiune de Rusalii au necesitat asistenţă medicală

90 de persoane care au participat la o procesiune de Rusalii au necesitat asistenţă medicală

Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Harghita, Peter Szilard, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în cele patru puncte în care s-a desfăşurat activitatea de urgenţă au fost aproximativ 90 de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale, 17 pacienţi fiind transportaţi la Spitalul Municipal Miercurea Ciuc.

"Au fost 90 de cazuri. 17 persoane au fost transportate la spital, deci au fost mai mulţi pacienţi transportaţi la spital decât în anii precedenţi. Lipotimiile şi crizele hipertensive au fost în număr mai mare, apoi luxaţiile, fracturile şi diferite traume. Au fost 17 cazuri de lipotimii, 15 crize hipertensive, 9 luxaţii, 7 fracturi, angine pectorale, consvulsii, cefalee, stări febrile. A fost un an mai liniştit, pelerinii au înţeles sugestiile noastre. Au fost pacienţi de toate vârstele, atât din România, cât şi din străinătate", a spus Peter Szilard.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că şi echipajele SMURD au intervenit la patru cazuri pe muntele Şumuleu Mic.

"O pacientă în vârstă de 71 de ani, cu suspiciune de fractură membru inferior, a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc de echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea-Ciuc. Au mai fost alţi trei pacienţi cărora li s-a acordat primul ajutor calificat la punctul medical avansat", a spus Alina Ciobotariu.

La slujba de Rusaliile catolice oficiată pe muntele Şumuleul Mic din Harghita au participat în total aproximativ 130.000 persoane.

Alături de acestea, la slujba de Rusalii oficiată pe muntele Şumuleul Mic din Harghita s-a aflat şi preşedintele Ungariei, Ader Janos, soţia sa, Anita Herczegh şi vicepremierul Ungariei Semjen Zsolt.

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc este considerat cel mai mare din Europa Centrală şi de Est şi îşi are originea în urmă cu aproape patru secole şi jumătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici