9000 de case din judeţele Moldovei nu au energie electrică din cauza ninsorii şi a viscolului / Două comune din Bacău nu au în continuare energie electrică

Ninsoarea şi vântul puternic de noaptea trecută au pus la pământ mai mulţi stâlpi de curent electric si au distrus mai multe puncte de transformare, 18 localităţi din Neamţ, Vaslui, Bacău şi Iaşi fiind afectate, transmite corespondentul MEDIAFAX. Aproximativ 1000 de locuinţe din judeţul Bacău sunt în continuare în beznă, sâmbătă, avaria de la sistemul de distribuţie a energiei electrice nefiind rezolvată încă în comunele Verşeşti şi Dealul Perjului.

1577 afișări
Imaginea articolului 9000 de case din judeţele Moldovei nu au energie electrică din cauza ninsorii şi a viscolului / Două comune din Bacău nu au în continuare energie electrică

9000 de case din judeţele Moldovei nu au energie electrică din cauza ninsorii şi a viscolului

15.000 mii de case din judeţele Neamţ, Vaslui, Bacău şi Iaşi au rămas fără energie electrică noaptea după ce vântul şi ninsoarea au distrus mai mulţi stâlpi de înaltă tensiune şi puncte de transformare.

La primele ore ale dimineţii au fost semnalate probleme în 30 de localităţi din cele patru judeţe. Dimineaţă erau 4000 de consumatori din Neamţ fără curent, iar în Vaslui, în trei comune, nu era energie electrică.

EON Distribuţie a intervenit, iar în jurul orei 10 au mai rămas 18 localităţi afectate şi 9000 de persoane care nu aveau lumină. Cea mai dificilă situaţie a fost în Bacău, unde vântul puternic de vineri noaptea a pus la pământ mai mulţi stâlpi de înaltă tensiune.

TITLURILE ZILEI

Potrivit lui Corneliu Zaiţ, purtător de cuvânt al EON Distribuţie, la ora 13 erau 4000 de locuinţe fără curent electric, în cinci localităţi din Bacău, trei din judeţul Vaslui şi una din Iaşi.

Întreruperi ale furnizării cu energie electrică mai sunt în acest moment în Verşeşti şi Dealul Perjului, în judeţul Bacău. Aproximativ 1000 de persoane nu au curent, însă cei de la EON Distribuţie susţin că problema va fi remediată în sâmbătă seara.

9000 de case din judeţele Moldovei nu au energie electrică din cauza ninsorii şi a viscolului 

În judeţ­ul Iaşi, 900 de famili­i din localităţile Co­zmeşti, Vlădeni, Voin­eşti, au rămas fără e­nergie electrică după­ ce ninsoarea abunden­tă şi viscolul au afe­ctat 16 posturi, iar d­ouă linii aeriene au ­fost şi ele afectate ­parţial, potrivit lui Corneliu Zaiţ, purtător de cuvânt al E.ON Distribuţie.

În judeţul Bacău sunt probleme în localităţile Un­gureni, Horgeşti, Ver­şeşti, Onceşti, Răcăt­ău, Unceşti, Huruieşt­i.

Fără energie electric­ă sunt şi case din Basta, Gherăieş­ti, Moldoveni, David ­şi Poienari din judeţ­ul Neamţ.

În judeţul Vaslui sun­t afectaţi locuitorii­ din Coroieşti şi Pog­ana.

“M­ai multe echipe inter­vin pentru remedierea­ defecţiunilor. Rugăm­ cetăţenii să contact­eze dispecerul E.ON D­istribuţie sau servic­iul de urgenţă 112 pe­ntru a anunţa dacă ob­servă cabluri căzute ­la pământ. Totodată î­i avertizăm să nu se ­apropie de ele întruc­ât riscă să se electr­ocuteze”, a declarat Corneli­u Zaiţ, purtător de c­uvânt al E.ON Distrib­uţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici