A doua săptămână de şcoală. Au venit testele Covid-19. Cei 290 de elevi testaţi pozitiv, infectaţi anterior începerii cursurilor

  • Majoritatea şcolilor din România şi-au deschis porţile pe 8 februarie
  • Sunt peste 10.000 de şcoli care funcţionează cu prezenţă fizică
  • Peste 2 milioane de elevi au reînceput fizic şcoala, adică 70% din totalul elevilor
  • 290 de elevi au fost confirmaţi cu Covid-19 în prima săptămână de şcoală
927 afișări
Imaginea articolului A doua săptămână de şcoală. Au venit testele Covid-19. Cei 290 de elevi testaţi pozitiv, infectaţi anterior începerii cursurilor

A doua săptămână de şcoală. Au venit testele Covid-19. Cei 290 de elevi testaţi pozitiv, infectaţi anterior începerii cursurilor

A trecut şi prima săptămână de şcoală, iar cazurile depistate cu Covid-19 nu i-au făcut pe părinţi să îşi piardă speranţa.

Teama există, dar cu siguranţă vor ca şcoala să rămână deschisă. Am cerut păreri părinţilor legate de prima săptămână de ore făcute direct din bancă.
 
„Nu ne este teamă. Mai teamă ne este să nu se închidă iar şcolile”, spune Valentina, mama unui copil. 
 
„Nu prea se adaptează, dar încercăm să ne revenim cât se poate de bine. Da, ne este şi un pic teamă, dar nu vrem să ţinem copiii închişi. ”, este părerea Simonei, un alt părinte. 
 
„Pare în regulă până acum totul, sperăm să o ţinem tot aşa, ne dorim să meargă la şcoală. Dacă stăm cu teama asta nu o să mai facem nimic niciodată. Ne protejăm cât putem.”, este îndemnul unei mame. 
 
„Acasă nu ştiu cât au acumulat cu aceste ore online şi eu zic că şcoala e benefică. Socializează mai mult cu colegii”, afirmă bunicul unui elev. 
 
Daniela Voinea conduce Şcoala Gimnazială ”Sfinţii Voievozii””, din Bucureşti. Spune că cei mici au înţeles ce au de făcut şi are noroc cu ei că sunt cooperanţi. Dar evident că are şi multe semne de întrebare.
 
„Ar trebui să înregistrăm noi în platforma lor aceste testări şi cazuri, lucru care nu ţine de unitatea şcolară. De săptămâna trecută sunt primite testele. Sunt 440. Eu am teoretic la şcoală 395 de copii. Până în acest moment neavând potenţiali bolnavi n-am avut solicitări de a fi folosite aceste teste”, a precizat directorul Daniela Voinea.
 
Şi în Timişoara, de exemplu, toate testele au fost distribuite în şcoli. Alina Apostolescu este asistent medical la Colegiul Naţional Nicolae Titulescu. Ea spune că nu a fost nevoită să folosească testele pentru că momentan măsurile s-au respectat.
 
Sunt 355 de teste şi testarea se face în momentul în care apare simptomatologia în timpul orelor de curs, a elevilor şi a cadrelor didactice. Cadrele didactice au obligaţia să anunţe cadrul medical şcolar în momentul în care va apărea un elev în timpul orelor care prezintă simptomatologie”, a menţionat asistenta medicală Alina Apostolescu. 
 
După prima săptămână de cursuri în şcoli, situaţia nu este îngrijorătoare, cu o rată de infectare de 1 la 10.000, a declarat duminică ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.
 
Cei 290 de elevi care au fost testaţi pozitiv în prima săptămână s-au infectat anterior începerii şcolii, iar prezenţa fizică în şcoli îşi va face simţite efectele de săptămâna viitoare, a spus Cîmpeanu. 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici