A fost arestată o fostă regină a frumuseţii. E acuzată că forţa femei să ducă viaţă de sclav

O fostă regină a frumuseţii a fost arestată pentru sclavie modernă şi trafic de persoane. Supranumită "Miss Tortură", Maria Hilda Bustillos Lucas a fost capturată de poliţia din Mexic, în capitala statului Puebla.

2289 afișări
Imaginea articolului A fost arestată o fostă regină a frumuseţii. E acuzată că forţa femei să ducă viaţă de sclav

Fosta Miss Puebla a fost arestată în urma mai multor acuzaţii potrivit cărora ar fi ademenit femei indigene care trăiesc în zone îndepărtate cu promisiuni de muncă cinstită şi salarii decente. Odată ce capta interesul victimelor, ea le-ar fi obligat apoi să le pună în servitute domestică, relatează Daily Star.

Bustillos îşi căuta victimele pe reţelele de socializare şi posta anunţuri de angajare online, promiţând un salariu săptămânal de aproximativ 79 de lire sterline. Apoi, victimele erau închise şi forţate, sub ameninţare, să muncească în casa fostei câştigătoare a concursului de frumuseţe sau în casele prietenilor ei.

Detectivii au început să investigheze cazul anul trecut, după ce o victimă ar fi reuşit să scape. Victima le-ar fi spus anchetatorilor că a fost izolată, lăsată fără mâncare şi chiar bătută cu un ciocan.

Se crede că Bustillos a traficat cel puţin 15 femei în ultimii 30 de ani.

O persoană anonimă care ar fi salvat o presupusă victimă, pe nume Teresa, a declarat că cel puţin 15 femei au fost închise şi au suferit abuzuri înainte de a fi eliberate de localnici. Aceeaşi sursă a afirmat că alte victime au fost văzute fugind de pe proprietatea unde erau ţinute.

Localnicii au acuzat-o, de asemenea, pe Miss Puebla 1991 de abuz domestic.

O persoană, care a preferat, de asemenea, să rămână anonimă, a declarat presei locale: "Auzeam ţipete. Nu intenţiona să le lovească în faţa tuturor sau pe stradă, dar ţipetele se auzeau. Chiar şi instalatorii şi muncitorii de la companiile de gaz erau martori ai abuzurilor pe care ea nu numai că le făcea asupra personalului casnic, ci şi asupra fiului, fiicei şi chiar soţului ei."

Aceasta este a doua oară când Bustillos este arestată pentru acuzaţii similare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici