A început procesul persoanelor acuzate de asasinarea lui Thomas Sankara, „Che Guevara al Africii”

  • În Burkina Faso, omul de încredere al lui Thomas Sankara, fostul preşedinte Blaise Compaoré, este judecat.
  • Sankara a fost ucis acum 34 de ani, iar un număr de 14 persoane au fost puse sub acuzare.
960 afișări
Imaginea articolului A început procesul persoanelor acuzate de asasinarea lui Thomas Sankara, „Che Guevara al Africii”

Thomas Sankara

Procesul a 14 persoane (inclusiv ex-preşedintele Blaise Compaoré), acuzate de uciderea lui Thomas Sankara, fostul preşedinte supranumit „Che Guevara al Africii”, este în desfăşurare în Burkina Faso, într-un tribunal militar din capitala Ouagadougou .

Sankara a fost îndepărtat chiar de Compaoré de la cârma ţării, în urma unei lovituri de stat dată în 1987.

Compaoré este acuzat de complicitate, subminând securitatea statului, precum şi de faptul că a ascuns cadavre. El este judecat în lipsă, aflându-se în Coasta de Fildeş, unde trăieşte în exil de când a fost forţat să părăsească puterea, din 2014.

Coasta de Fildeş a refuzat extrădarea Compaoré de când Burkina Faso a emis un mandat pentru arestarea sa, în urmă cu 6 ani.

Procesul, care se aşteaptă să dureze câteva luni, este considerat un pas semnificativ în stabilirea circumstanţelor morţii lui Sankara, care a fost învăluită în mister timp de aproximativ 35 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici