A murit cunoscutul interlop Fane Spoitoru

Ion Titişor, cunoscut în lumea interlopă a Capitalei sub numele de Fane Spoitoru, a murit la un spital din Israel, joi, în urma unei comoţii cerebrale, au declarat pentru MEDIAFAX, surse din rândul apropiaţilor.

37553 afișări
Imaginea articolului A murit cunoscutul interlop Fane Spoitoru

A murit cunoscutul interlop Fane Spoitoru

Potrivit surselor citate, Ion Titişor a murit într-un spital din Israel, în urma unei comoţii cerebrale. Fane Spoitoru a avut grave probleme de sănătate, acest fiind diagnosticat cu o boală gravă în urmă cu câţiva ani.

Cunoscutul interlop, a părăsit penitenciarul Jilava, fiind eliberat condiţionat în anul 2003.

Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul Parchetului privind menţinerea în arest a lui Titişor, judecătorii apreciind că acesta poate fi eliberat condiţionat, conform legii.

În luna iunie 2003, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Fane Spoitoru la şase ani de închisoare. Sentinţa a rămas definitivă după ce nici inculpatul şi nici procurorii nu au contestat-o. Curtea Supremă de Justiţie a hotărît, în urmă cu un an, ca procesul să fie rejudecat, iar Tribunalul Bucureşti a reluat dezbaterile.

În vara anului 1992, în urma unui scandal izbucnit în faţa fostei discoteci Vox Maris din Bucureşti, Spoitoru l-a rănit grav cu o sabie ninja pe poliţistul Nelu Florea. La rîndul său, Fane Spoitoru a fost împuşcat de poliţist. Cei doi au fost internaţi, pentru intervenţii chirurgicale.

La un an de la scandal, Fane Spoitoru a fost arestat sub acuzaţia de tentativă de omor, în legătură cu rănirea gravă a poliţistului. Ulterior, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au dispus suspendarea judecării procesului, pentru că Titişor era foarte bolnav şi nu putea să se prezinte în faţa instanţei.

În perioada suspendării procesului, în 1995, Titişor a fost arestat pentru complicitate la tîlhărie şi trimis în judecată la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti. În ianuarie 1996, această instanţă a suspendat procesul lui Titişor pentru două săptămîni, punîndu-l în libertate pentru a fi internat la Spitalul Fundeni, unde trebuia să fie operat. Între timp, Fane Spoitoru a fugit în Canada.

În 1997, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Ion Titişor, în lipsă, la nouă ani de închisoare pentru tentativă de omor comisă asupra poliţistului Nelu Florea.

Fane Spoitoru a fost expulzat în România, în iulie 2000, de către autorităţile canadiene.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici