A murit Principele Amedeo de Savoia, Duce de Aosta, văr primar al Regelui Mihai I

  • Alteţa Sa Regală Principele Amedeo de Savoia, Duce de Aosta, în vârstă de 74 de ani, a încetat din viaţă.
  • Ducele de Aosta a fost văr primar al Regelui Mihai I şi o prezenţă constantă în viaţa Familiei Regale române.
  • Principele Amedeo a vizitat România de mai multe ori, ca musafir al Familiei Regale.
3605 afișări
Imaginea articolului A murit Principele Amedeo de Savoia, Duce de Aosta, văr primar al Regelui Mihai I

Sursă FOTO: Facebook

Alteţa Sa Regală Principele Amedeo de Savoia, Duce de Aosta, în vârstă de 74 de ani, a încetat din viaţă.

Principele Amedeo de Savoia, al V-lea Duce de Aosta, s-a născut la 27 septembrie 1943 la Florenţa, fiu al Ducelui Aimone de Aosta şi al Principesei Irina a Greciei şi a Danemarcei.â

Ducele de Aosta a fost văr primar al Regelui Mihai I şi o prezenţă constantă în viaţa Familiei Regale române.

„Principele Amedeo a fost ca un frate pentru Custodele Coroanei Margareta, pe care a cunoscut-o din prima zi de viaţă şi alături de care a stat neîntrerupt, întreaga viaţă. Ei au păstrat o profundă prietenie în copilărie, adolescenţă, la maturitate şi în viaţa profesională. Ducele de Aosta a fost întotdeauna alături de Regina Elena, de Regele Mihai, de Regina Ana şi de Principesele Elena, Irina, Sofia şi Maria”, spune Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei.

Principele Amedeo a vizitat România de mai multe ori, ca musafir al Familiei Regale, iar ultima sa şedere, la Bucureşti şi la Curtea de Argeş, alături de fiica sa, Principesa Mafalda, a fost în octombrie 2019, la ceremonia de înhumare a Reginei-Mamă Elena.

Custodele Coroanei şi Alteţele Lor Regale au transmis condoleanţe şi întreaga lor compasiune familiei îndoliate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici