Accident grav în Italia. O maşină în care se aflau opt români s-a izbit puternic de un TIR/ 4 persoane au decedat

Opt români au fost implicaţi într-un grav accident produs în Italia, în urma căruia 4 au murit, iar 3 au fost răniţi şi au ajuns la spital, precizează MAE. Un alt român este în afara oricărui pericol.

2932 afișări
Imaginea articolului Accident grav în Italia. O maşină în care se aflau opt români s-a izbit puternic de un TIR/ 4 persoane au decedat

Sursă foto: Vigili del Fuoco

Ministerul Afacerilor Externe precizează că atât Ambasada României la Roma, prin intermediul biroului ataşatului pentru afaceri interne, cât şi Consulatul General al României la Bologna s-au autosesizat referitoar la accidentul rutier produs vineri în provincia Arezzo şi au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în regim de urgenţă, pentru informaţii privind cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate, precum şi circumstanţele producerii accidentului.

„Potrivit informaţiilor obţinute de la autorităţile locale, MAE precizează că în acest accident au fost implicaţi opt cetăţeni români, dintre care patru au decedat, trei au fost răniţi, fiind transportaţi la unităţi medicale din zonă pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate, iar un alt cetăţean român este în afara oricărui pericol. Membri de familie ai cetăţenilor români au fost informaţi cu privire la acest accident. Până la acest moment, la nivelul consulatului general nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest accident. Consulatul General al României la Bologna este în dialog cu autorităţile locale şi cu unităţile medicale în care sunt internaţi cetăţenii români, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, inclusiv cu privire la procedura necesară repatrierii trupurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces, în funcţie de solicitări”, transmite MAE.

Potrivit La Repubblica, accidentul s-a produs pe autostrada A1 dintre Arezzo şi Monte San Savino. O maşină în care se afla o familie din România - mamă, tată, 4 copii şi bunicii paterni - s-a izbit puternic de un TIR. O fetiţă de 10 luni, un băiat de 10 ani şi bunicii celor doi copii au murit în urma impactului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici