Accident grav pe DN 13A: Un bărbat a murit, iar altul a fost rănit, după ce două TIR-uri s-au ciocnit

Un bărbat a murit, iar altul a fost rănit după ce TIR-urile pe care le conduceau s-au ciocnit, joi dimineaţă, pe DN 13A, în judeţul Harghita, circulaţia între Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc fiind blocată complet timp de aproximativ o oră, în urma accidentului.

330 afișări
Imaginea articolului Accident grav pe DN 13A: Un bărbat a murit, iar altul a fost rănit, după ce două TIR-uri s-au ciocnit

Accident grav pe DN 13A: Un bărbat a murit, iar altul a fost rănit, după ce două TIR-uri s-au ciocnit (Imagine: Cristi vatavu/Mediafax foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Harghita, Gheorghe Filip, a declarat corespondentului MEDIAFAX că accidentul s-a produs în jurul orei 5.00, pe Drumul Naţional 13A, în zona Brădet, între Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc.

Potrivit sursei citate, un TIR care circula pe direcţia Miercurea Ciuc-Târgu Mureş, condus de un bărbat de aproximativ 60 de ani, a intrat pe contrasens, într-o curbă deosebit de periculoasă, şi s-a izbit frontal de un alt autotren, care circula regulamentar.

În urma impactului violent, şoferul primului TIR a murit, rămânând încarcerat în cabină, iar şoferul celui de-al doilea autotren, în vârstă de 45 de ani, a fost rănit.

La locul accidentului s-au deplasat trei echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, unul de decarcerare, o autospeciuală cu apă şi spumă, care a spălat şoseaua de combustibil, şi autospeciala SMURD.

Rănitul a fost transportat cu o autospecială a Serviciului Judeţean de Ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

Dr. Peter Szilard, şeful SAJ Harghita, a precizat că bărbatul a suferit o leziune la cap, în zona occipitală, şi mai multe excoriaţii la braţul stâng.

Traficul pe DN 13A a fost blocat timp de o oră, după care au putut circula doar autoturismele, pe un singur fir, alternativ, sub coordonarea poliţiştilor rutieri. În jurul orei 8.00, traficul a fost reluat şi pentru maşinile de mare tonaj, circulaţia desfăşurându-se însă în continuare pe o singură bandă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici