Accident între un microbuz şi o autoutilitară, în Alexandria: 18 femei au fost rănite

Un număr de 18 femei au ajuns la spital, vineri dimineaţă, după ce microbuzul în care se aflau a fost lovit de o autoutilitară, apoi s-a răsturnat, în municipiul Alexandria.

839 afișări
Imaginea articolului Accident între un microbuz şi o autoutilitară, în Alexandria: 18 femei au fost rănite

Accident între un microbuz şi o autoutilitară, în Alexandria: 18 femei au fost rănite (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Teleorman, o autoutilitară care transporta pâine nu a oprit la indicatorul Stop şi a lovit un microbuzul cu călători, care în urma impactului s-a răsturnat.

În urma accidentului, 18 femei aflate în microbuz, care făceau naveta la o unitate economică din Alexandria, au fost transportate cu ambulanţele la Spitalul Judeţean Teleorman.

"A fost un accident între un microbuz cu 20 de locuri, în care se aflau 18 femei care făceau naveta la o unitate economică din Alexandria, şi o autoutilitară, iar după impact microbuzul s-a răsturnat. Şoferul autoutilitarei nu a acordat prioritate de trecere microbuzului cu călători, iar ulterior autovehiculele au intrat în coliziune. Cele 18 pasagere din microbuz, care au suferit diferite leziuni, au fost transportate cu salvările SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Teleorman la Spitalul Judeţean Teleorman, unde se va stabili gravitatea rănilor", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Teleorman, comisar Adrian Ilicea

Şoferii celor două autovehicule au fost verificaţi cu aparatul etilotest, rezultând că bărbatul care conducea autoutilitara avea o alcoolemie de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat că şoferul autoutilitarei care nu a acordat prioritate avea o alcoolemie de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar cel al microbuzului nu era sub influenţa băuturilor alcoolice", a mai spus comisar Adrian Ilicea.

La ora transmiterii acestei ştiri, poliţiştii continuă cercetările la faţa locului, iar şoferul autoutilitarei a fost dus la Spitalul Judeţean Teleorman pentru recoltarea de probe biologice.

UPDATE:

Patru dintre cele 18 femei care au ajuns la spital după ce microbuzul în care se aflau a fost lovit de o autoutilitară, apoi s-a răsturnat, în municipiul Alexandria au traumatisme cranio-cerebrale şi de coloană, în timp ce celelalte 14 au fost rănite uşor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman, patru dintre cele 18 femei aflate în microbuz în momentul accidentului au suferit traumatisme cranio-cerebrale şi de coloană, iar celelalte 14 au fost rănite uşor.

"Sosiţi la faţa locului cu o autospecială de descarcerare, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de stins incendii, pompierii au constatat că în accident erau implicate două autovehicule, un microbuz plin cu pasageri şi o autoutilitară, rezultatul fiind 18 victime, toate femei, dintre care patru cu traumatisme cranio-cerebrale şi de coloană, iar 14 rănite uşor, dar care au necesitat transportarea la spital pentru investigaţii amănunţite. Nu au fost persoane prinse între tablele contorsionate ale autovehiculelor", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Adrian Gelu Dragomir.

În prezent cele 18 femei rănite sunt la Spitalul Judeţean din Alexandria, iar starea de sănătate a celor patru paciente cu traumatisme cranio-cerebrale şi de coloană este stabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici