ACCIDENT tehnologic pe platforma ArcelorMittal Galaţi: Sute de litri de păcură s-au scurs pe un teren din curtea societăţii/ Primul ajutor la faţa locului

Un accident tehnologic a avut loc, vineri, pe platforma siderurgică ArcelorMittal Galaţi. Aproximativ 400 de litri de păcură s-au scurs pe un teren din curtea societăţii Electrocentrale Galaţi, iar trei persoane au suferit atacuri de panică în urma incidentului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

270 afișări
Imaginea articolului ACCIDENT tehnologic pe platforma ArcelorMittal Galaţi: Sute de litri de păcură s-au scurs pe un teren din curtea societăţii/ Primul ajutor la faţa locului

Sute de litri de păcură s-au scurs după un accident tehnologic pe platforma ArcelorMittal Galaţi

Păcura s-a scurs dintr-o conductă care s-a fisurat.

Trei salariaţi au încercat să intervină, dar au suferit atacuri de panică.

La faţa locului au ajuns mai multe autospeciale ISU şi ambulanţe. ”Accidentul s-a produs la staţia de păcură a societăţii Electrocentrale de pe platforma siderurgică ArcelorMittal. O garnitură de la o flanşă de îmbinare de la conducte s-a fisurat. Nu sunt probleme de mediu, nu a fost o explozie, dar trei persoane care au intervenit pentru închiderea vanelor au suferit atacuri de panică şi li s-a acordat îngrijire la faţa locului”, a declarat, presei, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Cătălin Sion.

La faţa locului au intervenit forţe ale ISU Galaţi cu două autospeciale, ale Electrocentrale cu o autospecială şi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă cu două salvări. Pentru siguranţă, la locul accidentului au mai ajuns două autospeciale ale CSI şi o ambulanţă aparţinând ArcelorMittal.

Potrivit pompierilor, în urma incidentului, din conducte s-au scurs circa 400 de litri de păcură, fără a provoca probleme de mediu şi fără a afecta fluxul tehnologic al societăţii Electrocentrale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici