Accident tragic în Ungaria: 14 români au murit în urma unui accident rutier. Printre victime se află şi trei copii - IMAGINI DE LA LOCUL ACCIDENTULUI

Un număr de 14 români şi-au pierdut viaţa într-un grav accident produs în Ungaria, în urma impactului dintre microbuzul în care se aflau şi un tir, alte două persoane, grav rănite, fiind spitalizate la Szeged.

14977 afișări
Imaginea articolului Accident tragic în Ungaria: 14 români au murit în urma unui accident rutier. Printre victime se află şi trei copii - IMAGINI DE LA LOCUL ACCIDENTULUI

Accident tragic în Ungaria: 14 români au murit în urma unui accident rutier. Printre victime se află şi trei copii (Imagine: Hirado.hu)

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE, Doris Mircea, printre victime se află şi trei copii, cu vârste între 7 şi 14 ani.

Accidentul s-a produs pe autostradă, în jurul orei 23.30, la jumătatea distanţei dintre localităţile Mako şi Szeged, când, potrivit primelor cercetări, un autotren a rupt parapetul şi a intrat pe contrasens, lovind în plin microbuzul.

Vezi aici Imagini video de la locul accidentul. Poliţia Argeş spune că microbuzul era de 9 locuri cu tot cu şofer

Doris Mircea a precizat că autotrenul venea dinspre Arad şi se îndrepta către Budapesta, iar microbuzul, înmatriculat în Spania, venea de la Valencia, cu destinaţia Bucureşti.

  • Două echipe ale Poliţiei Rutiere Timiş au ajuns în Ungaria, la locul accidentului, pentru a ajuta la identificarea victimelor

Şeful Biroului Drumuri Europene şi Naţionale din cadrul Poliţiei Rutiere Timiş, Gheorghe Moldovan, care a ajuns la locul accidentului, a declarat că Poliţia Timiş a fost informată despre accident de către autorităţile ungare, care au cerut sprijin la faţa locului pentru identificarea victimelor.

Moldovan a precizat că accidentul s-a petrecut după ce şoferul unui autocamion a adormit la volan şi a intrat cu maşina pe contrasens, unde a lovit un microbuz înmatriculat în judeţul Argeş.

Ioan Benze nu a putut da detalii în legătură cu persoanele identificate, respectiv sexul, vârsta sau localitatea de domiciliu.

  • Tahometrul din autotrenul implicat în accident, ridicat pentru stabilirea vitezei

Anchetatorii aflaţi la locul accidentului din Ungaria au ridicat tahometrul din autotrenul care a lovit microbuzul în care se aflau români, urmând ca acest aparat să fie analizat, a declarat luni pentru MEDIAFAX Ioan Benze, ataşatul de afaceri interne al MAI în Ungaria.

Ioan Benze a spus că tahometrul conţine date despre viteză, turaţia motoarelor, sub formă de diagramă, acest aparat înregistrând inclusiv opririle.

Autorităţile din Ungaria au ridicat acest aparat şi urmează să-l analizeze, pentru a stabili condiţiile în care s-a produs accidentul, a adăugat ataşatul de afaceri interne al MAI în Ungaria.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Emil Andrei, a declarat că delegaţia care a plecat în Ungaria este formată din patru poliţişti, printre care şeful serviciului Poliţiei Rutiere Timiş, Petru Rumega şi şeful biroului Drumuri Europene şi Naţionale din cadrul aceluiaşi serviciu, Gheorghe Moldovan. Cei patru îi vor ajuta pe poliţiştii ungari la identificarea victimelor şi stabilirea circumstanţelor producerii accidentului de pe autostrada Szeged-Mako.

"În urmă cu o săptămână am încheiat un protocol de cooperare cu poliţia din Csongrad. Astfel de protocoale se încheie în fiecare an. Vom ajuta pe cât putem Poliţia ungară pentru a nu prelungi agonia familiilor victimelor acestui accident", a afirmat Andrei.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Szeged, Szenti Szabolcs, a declarat că în urma accidentului au murit pe loc trei copii, patru femei şi şapte bărbaţi, toate victimele fiind din microbuz.

El a spus că la Spitalul din Szeged au fost transportaţi şoferul autocamionului, care este grav rănit, dar în stare stabilă, şi un bărbat din microbuz, care este în stare critică.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Szeged a explicat că nu poate preciza deocamdată dacă bărbatul în stare critică este şoferul microbuzului sau un pasager.

De asemenea, el a afirmat că poliţiştii au prelevat probe de sânge de la şoferul autocamionului, iar din primele informaţii reiese că acesta nu consumase băuturi alcoolice.

Tir-ul implicat în accidentul din Ungaria este deţinut de o firmă de transport din municipiul Arad, ai cărei patroni sunt un fost poliţist de frontieră condamnat pentru ucidere din culpă şi mama acestuia, femeia afirmând că nu crede că şoferul a adormit la volan.

Firma care deţine camionul implicat în accidentul din Ungaria se numeşte Transalex şi are sediul într-un apartament dintr-un bloc din municipiul Arad, iar şoferul plecase în cursă duminică seară, la ora 22.00, transportând componente pentru mobilier din Arad în Germania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici