Accidente provocate de must: Oameni cu ochii scoşi de dopurile de la sticlele cu sucul de struguri

Spitalul de Oftalmologie din Capitală a înregistrat în ultimele zile peste zece cazuri de răni oculare grave, după ce oamenilor le-a sărit în ochi dopul pus la sticla cu must, unii pierzând globul ocular, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX managerul unităţii sanitare, Monica Pop.

2666 afișări
Imaginea articolului Accidente provocate de must: Oameni cu ochii scoşi de dopurile de la sticlele cu sucul de struguri

Mai multe persoane au ajuns la spital după ce le-a sărit în ochi dopul de la sticla cu must

"Nu am văzut niciodată aşa ceva. Eram obişnuită să văd răni grave cauzate de dopuri de şampanie, de petarde, dar nu am văzut niciodată aşa ceva. Toţi ştim ce presiune se creează în interiorul unei sticle cu must. Ea nu trebuie astupată etanş niciodată", a spus managerul Spitalului de Oftalmologie.

Monica Pop a precizat că, din păcate, sunt câteva cazuri foarte grave, persoane tinere care vor pierde globul ocular din cauza acestui accident.

Ea a atras atenţia oamenilor să manevreze cu multă prudenţă sticlele cu must, pentru a evita astfel de situaţii.

"Din nefericire, presiunea care se creează în interior împinge dopul cu atâta putere, încât şansele de a salva un ochi rănit într-o astfel de conjunctură sunt foarte mici", a mai spus prof. dr. Monica Pop.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici