Accidentul de tramvai din Bucureşti: Oprescu a cerut verificări privind reparaţiile făcute în cazul tramvaielor implicate

Primarul Sorin Oprescu a cerut, joi, ca o comisie de anchetă formată din reprezentanţi ai municipalităţi şi ai RATB să verifice dacă au fost respectate normele de reparaţii şi întreţinere a tramvaielor implicate în accidentul din Pasajul Lujerului şi regulamentul de instruire periodică a vatmanilor.

558 afișări
Imaginea articolului Accidentul de tramvai din Bucureşti: Oprescu a cerut verificări privind reparaţiile făcute în cazul tramvaielor implicate

Sorin Oprescu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Edilul şef a solicitat înfiinţarea unei comisii de anchetă, care urmează să determine cauzele accidentului produs joi dimineaţă, în Pasajul Lujerului, pe linia tramvaiului 41, informează Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă.

"Comisia va analiza respectarea normelor de reparaţii şi întreţinere a tramvaielor implicate în accident şi a regulamentului de instruire periodică a vatmanilor", a precizat Primăria Capitalei.

Accidentul din Pasajul Lujerului s-a produs la ora 7.25, în Pasajul Lujerului, pe sensul spre Piaţa Presei, fiind implicate trei tramvaie de pe linia 41, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, Brânduşa Raeceanu.

Primul tramvai implicat în accident a rămas defect pe linie, cel de-al doilea a oprit, însă al treilea vagon nu a mai reuşit să oprească la timp şi a lovit cele două tramvaie din faţă oprite pe linie. În urma impactului, cel de-al doilea şi cel de-al treilea tramvai au deraiat.

Circulaţia prin Pasajul Lujerului este oprită, iar pentru preluarea călatorilor de pe traseul liniei 41, RATB a înfiinţat o linie navetă de autobuze care circulă între Ghencea şi Piaţa Presei.

Un număr de 37 de persoane rănite în urma accidentului din Pasajul Lujerului au fost duse la spital de echipaje SMURD, iar altele au mers singure la unităţile sanitare, a declarat pentru MEDIAFAX coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

Medicul Bogdan Opriţa a precizat că la Spitalul Floreasca au fost transportate de către echipajele SMURD 20 de victime, la Spitalul Elias au fost duse alte opt şi tot opt au ajuns la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), iar un copil a fost transportat la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sector 6 fac cercetări în cazul accidentului care a avut loc joi, în Pasajul Lujerului, în care au fost implicate trei tramvaie, peste 50 de persoane fiind rănite.

Şi Inspecţia Muncii face cercetări în cazul accidentului din Pasajul Lujerului, considerat accident colectiv de muncă, deoarece vatmanii erau în timpul programului şi majoritatea pasagerilor mergeau la locul de muncă, a declarat pentru MEDIAFAX şeful IM, Nicolae Dantes Bratu.

El a precizat că împreună cu reprezentanţii poliţiei s-ar putea dispune o expertiză tehnică a tramvaielor, pentru a vedea dacă a fost vorba de o defecţiune tehnică sau de o eroare umană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici