Accidentul de tren din Gara Galaţi. Ministrul Transporturilor cere anchetă şi măsuri rapide

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, solicită verificări şi măsuri rapide din partea CFR Călători, în urma accidentului produs sâmbătă seara în Gara Galaţi.

298 afișări
Imaginea articolului Accidentul de tren din Gara Galaţi. Ministrul Transporturilor cere anchetă şi măsuri rapide

Ministrul Grindeanu le-a cerut reprezentanţilor CFR să comunice rapid rezultatele anchetei.

„Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin şi acordă celor răniţi. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informaţiile relevante opiniei publice. Urmează o anchetă privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicaţii şi să vină cu soluţii pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete", a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

CFR Călători a anunţat că printre victime sunt trei angajaţi ai companiei.

„CFR Călători informează că în această seară, 25 martie 2023, în staţia Galaţi, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relaţia Galaţi – Mărăşeşti a fost tamponat primul vagon. În urma impactului, din primele informaţii au fost rănite 4 persoane aflate în tren. 3 dintre acestea sunt mecanicul, conductorul si seful de tren, dar si un calator, pentru care a fost solicitat serviciul Ambulanţă, aceştia fiind preluaţi de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Totodadă au fost avariate locomotiva şi vagonul. În tren se afla 1 călător. Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflata la fata locului”, a anunţat CFR prin intermediul unui comunicat de presă.

O altă anchetă va fi făcută de poliţişti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici