ACCIDENTUL din Buzău: Starea handbaliştilor răniţi este stabilă. Antrenorul Aurel Iancu, la Terapie Intensivă

Starea răniţilor în accidentul produs, duminică noapte, pe E 85, la ieşirea din Râmnicu Sărat spre Focşani, internaţi în trei spitale din Capitală, este staţionară, în timp ce antrenorul echipei, Aurel Iancu, este în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului "Sf. Pantelimon".Ocupanţii microbuzului sunt handbalişti la CSU Târgovişte, sportivii decedaţi având vârste între 19 şi 25 de ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3753 afișări
Imaginea articolului ACCIDENTUL din Buzău: Starea handbaliştilor răniţi este stabilă. Antrenorul  Aurel Iancu, la Terapie Intensivă

ACCIDENTUL din Buzău: Ocupanţii microbuzului sunt handbalişti la CSU Târgovişte

UPDATE 15.00: Starea handbaliştilor răniţi în accidentul din Buzău, staţionară. Antrenorul, la Terapie Intensivă

Trei dintre răniţi sunt internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, doi fiind în Secţia de Ortopedie, cu fracturi, iar unul la Chirugie cu suspiciune de fractură de bază craniană, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr Bogdan Opriţa, precizând că pacienţii sunt conştienţi şi cooperanţi.

"Doi dintre răniţi au fracturi şi sunt internaţi în Clinica de Ortopedie 1, iar altul este la Chirugie", a explicat Opriţa.

Antrenorul echipei, Aurel Iancu, rănit şi el în accidentul de duminică noapte, este internat la Spitalul "Sf Pantelimon", în Secţia de Terapie Intensivă.

"I-a fost montat un guler cervical, Este în Terapie Intensivă, conştient", a declarat pentru MEDIAFAX managerul Spitalului "Sf Pantelimon", Gheorghe Popescu.

Un alt pacient, şoferul microbuzului peste care s-a răsturnat autocamionul cu cherestea, este la Spitalul "Bagdasar Arseni" cu traumatism la coloana vertebrală, a declarat pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvât al unităţii sanitare, dr Florian Bica.

Alte trei persoane au rămas internate în judeţul Buzău, una la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat şi două la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

Celelalte trei persoane care au rămas încarcerate în microbuz şi care şi-au pierdut viaţa, au fost scoase dintre fiarele contorsionate după ce la locul accidentului a ajuns o macara de mare tonaj care a ridicat autotrenul încărcat cu cherestea care se răsturnase peste microbuz.

UPDATE - Ocupanţii microbuzului implicat în accidentul din Buzău sunt handbalişti la CSU Târgovişte

Ocupanţii microbuzului implicat în accidentul din judeţul Buzău şi soldat cu trei morţi şi 11 răniţi sunt handbalişti la CSU Târgovişte, sportivii decedaţi având vârste între 19 şi 25 de ani.

"O nouă tragedie a lovit handbalul românesc în această noapte: trei dintre componenţii echipei de handbal masculin CSU Târgovişte au decedat într-un accident rutier în care a fost implicat microbuzul echipei. Federaţia Română de Handbal transmite condoleanţe familiilor îndoliate şi tuturor celor apropiaţi de jucătorii dispăruţi şi va colabora cu reprezentanţii clubului târgoviştean pentru a-i sprijini să treacă peste aceste momente grele", se arată pe pagina oficială a Federaţiei Române de Handbal.

Potrivit unor surse oficiale, cei trei jucători care au murit sunt Robert Bucă, de 19 ani, Daniel Manda, de 25 de ani, şi Ion Daniel Bîrloagă, în vârstă de 20 de ani. Cei trei se aflau pe bancheta din spate a microbuzului peste care s-a răsturnat camionul plin cu lemne, rămânând încarceraţi. Trupurile acestora au fost scoase după miezul nopţii, după ce o macara a ajuns în zona accidentului şi a repus microbuzul pe roţi.

Doi dintre tinerii decedaţi au fost identificaţi deja de familii.

Conform altor surse, Aurel Iancu, preşedintele şi antrenorul echipei, care se afla şi el în microbuz, este în stare gravă, el fiind diagnosticat de medici cu fisură craniană şi hemoragie craniană. Un alt jucător, Florin Chiperi, are mai multe coaste rupte şi probleme la braţul stâng.

Daniel Bîrloagă, în vârstă de 20 de ani, era din localitatea dâmboviţeană Produleşti şi juca handbal de mai mulţi ani. Tânărul a terminat şcoala generală în localitatea natală şi a urmat cursurile liceale la Târgovişte. Foştii săi profesori şi-l amintesc drept un elev de calificativul "foarte bine". Anul acesta, el a vrut să dea examen de admitere la o facultate din cadrul Academiei de Poliţie, însă fiindcă avea ca semn particular un tatuaj nu a putut susţine examenul, aşa că s-a orientat spre Academia de Educaţie Fizică şi Sport, unde a intrat între primii zece pe locurile fără taxă, în condiţiile în care primele patru locuri au fost ocupate de tineri sportivi olimpici, care au intrat de drept pe acele locuri, spun apropiaţii tânărului.

La aflarea veştii că tânărul şi-a pierdut viaţa în accidentul de la Buzău, Primăria Produleşti a iniţiat o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta familia lui Daniel Bîrloagă.

De altfel, Consiliul Local Produleşti va suporta toate cheltuielile legate de înmormântarea tânărului, a declarat corespondentului MDEDIAFAX primarul localităţii, George Georgescu.

"Am fost prieten cu Daniel. Îmi vine foarte, foarte greu să vorbesc despre el ca şi cum nu mai este", a spus edilul.

Vestea dispariţiei lui Daniel Bîrloagă în urma unui accident rutier i-a şocat pe sătenii din Produleşti, în condiţiile în care, în urmă cu două săptămâni, tatăl tânărului a fost, de asemenea, victima unui accident de circulaţie, el fiind rănit după ce a fost acroşat de o maşină pe o stradă din Produleşti.

Un alt sportiv care şi-a pierdut viaţa în accidentul produs în judeţul Buzău este Robert Bucă. Tânărul avea 19 ani şi era din oraşul Moreni, judeţul Dâmboviţa. Robert a început să joace handbal la vârsta de 12 ani, la Clubul Sportiv al Liceului Tehnologic Petrol din Moreni şi a făcut parte din lotul de juniori al liceului, jucând ca extremă stângă.

Tânărul absolvise liceul din oraşul său natal în vara acestui an şi era student în anul întâi la Facultatea de sport a Universităţii din Piteşti.

"Toată viaţa şi-a dedicat-o handbalului", a spus despre Robert Bucă directorul liceului din Moreni, profesorul Robert Harabagiu.

La liceul la care a învăţat Robert, cursurile au început, luni, cu un moment de reculegere în memoria tânărului. Directorul liceului a spus că foştii colegi ai tânărului se pregătesc să meargă la priveghi şi că foarte mulţi tineri îl vor conduce pe Robert Bucă pe ultimul drum.

Trei dintre răniţii în accidentul produs în judeţul Buzău sunt sportivi din Ploieşti. Dragoş Dumitrescu, în vârstă de 17 ani, are dublă legitimare, el fiind jucător al Clubului Sportiv Şcolar Ploieşti şi al Clubului Sportiv Universitar (CSU) Târgovişte. Tânărul a suferit leziuni uşoare în urma accidentului, a declarat antrenorul Ion Nicolae, de la clubul sportiv ploieştean. Potrivit acestuia, alţi doi sportivi răniţi în accident sunt Claudiu Furtună şi Roberto Niculescu, ambii în vârstă de 19 ani. Ei au terminat perioada de juniorat la Ploieşti şi fuseseră transferaţi la CSU Târgovişte, fiind în prezent legitimaţi la acest club. Claudiu Furtună este rănit la un genunchi, iar Roberto Niculescu a suferit răni mai grave, el fiind internat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, a precizat sursa citată.

Accidentul s-a produs, duminică noapte, pe DN 2 (E 85), la ieşirea din Râmnicu Sărat spre Focşani, după ce un camion încărcat cu cherestea s-a răsturnat peste un microbuz.

Prefectul judeţului Buzău, George Sava, declara că în microbuz se aflau handbalişti de la Târgovişte, în urma accidentului trei persoane pierzându-şi viaţa, iar 11 fiind rănite, una dintre acestea fiind şoferul autocamionului care s-a răsturnat peste microbuzul cu handbalişti.

Martori aflaţi în trafic la momentul producerii accidentului declarau că şoferul microbuzului ar fi oprit pe marginea drumului după ce ar fi sesizat o problemă la motor, iar şoferul autocamionului încărcat cu cherestea nu l-ar fi văzut la timp, autovehiculul de mare tonaj lovind violent maşina cu handbalişti şi târând-o zeci de metri până într-un şanţ de pe DN 2 (E 85), pe sensul dinspre Focşani spre Buzău.

Martorii susţineau că, în momentul în care a coborât din autocamion şi a văzut ce s-a întâmplat, şoferul maşinii încărcate cu lemne a leşinat, fiind preluat de o salvare SMURD şi transportat la spital.

Ulterior, cinci persoane din cele 11 rănite au fost transportate la spitale din Bucureşti, în timp ce alte trei persoane, printre care şi şoferul autocamionului, au fost externate. Celelalte trei persoane rănite au rămas internate în judeţul Buzău, una la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat şi două la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici