ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU: Cinci dintre răniţi, externaţi vineri

Doi bărbaţi şi o femeie răniţi în accidentul din Muntenegru vor fi externaţi vineri din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, iar doi pacienţi de la Terapie Intensivă sunt în continuare în stare critică, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al unităţii, dr. Leonard Grecescu.

499 afișări
Imaginea articolului ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU: Cinci dintre răniţi, externaţi vineri

ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU: Patru dintre răniţi, externaţi vineri (Imagine: Shutterstock)

La Terapie Intensivă sunt cinci pacienţi dintre cei internaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), doi dintre aceştia fiind în stare critică, a precizat Leonard Grecescu.

Purtătorul de cuvânt al SUUB declara joi că doi dintre pacienţi, o femeie de 40 de ani şi un bărbat de 66 de ani, se află în comă, prognosticul fiind rezervat.

Spitalul Elias: O femeie rănită în accidentul din Muntenegru va fi externată vineri

O femeie rănită în accidentul din Muntenegru va fi externată vineri din Spitalul Elias, o alta ar putea să părăsească unitatea sâmbătă, iar pacienta de la Terapie Intensivă evoluează bine şi de luni va putea începe recuperarea, a declarat directorul medical al spitalului, dr. Dana Safta.

"Starea pacienţilor este stabilă. Pacienta de la Terapie Intensivă este monitorizată, dar parametrii sunt în limite normale. O pacientă va fi externată vineri, urmând ca, probabil, sâmbătă să mai plece încă una", a spus directorul medical al Spitalului Elias.

Dana Safta a precizat că pacientele internate la Spitalul Elias în urma accidentului de autocar din Muntenegru au fost consiliate psihologic de specialiştii unităţii medicale, iar dacă vor dori, pot continua consilierea la domiciliu.

Doctorul Dana Safta a mai spus că pacienta internată la Terapie Intensivă, care zilele trecute era profund afectată, vineri avea o altă stare psihică.

"Ea a fost în infern, soarta sau Dumnezeu a salvat-o, pentru că a rămas agăţată într-un copac. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu soţul ei", a adăugat Dana Safta.

O tânără de 26 de ani din Cluj, care avea contuzii, a fost externată miercuri din Spitalul Elias, după ce a primit îngrijiri şi consiliere psihologică.

Directorul medical a precizat că alpinista internată la Spitalul Elias împreună au cele patru femei rănite în accidentul de autocar din Muntenegru a fost operată joi la toate membrele fracturate, intervenţia chirurgicală a fost de lungă durată, dar starea postoperatorie este bună. Dana Safta a precizat că aceasta a fost mutată în clinica de ortopedie a Spitalului Elias.

Cele patru femei internate cu fracturi la Spitalul Bagdasar-Arseni în urma accidentului din Muntenegru sunt în stare staţionară şi rămân internate la Terapie Intensivă, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Florian Bica.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie, duminică, în jurul orei 18.00, ora României, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar alte 29 au fost rănite.

Răniţii au fost aduşi în România marţi, cu două aeronave militare, şi internaţi la spitalele Universitar, Floreasca, Elias şi Bagdasar-Arseni.

Spitalul Floreasca: Un rănit în accidentul din Muntenegru, externat, trei sunt la Terapie Intensivă

O persoană rănită în accidentul din Muntenegru a fost externată din Spitalul Floreasca, alţi trei pacienţi sunt la Terapie Intensivă, unul în stare extrem de gravă, un altul a fost operat joi, iar alţi doi vor fi supuşi vineri unor intervenţii chirurgicale, a declarat medicul Bogdan Opriţa.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, Bogdan Opriţa, a spus că una dintre persoanele rănite în accidentul din Muntenegru este în continuare în comă, iar alte două rămân tot la Terapie Intensivă, dar starea acestora este ameliorată.

Potrivit medicului, o altă persoană a fost transferată de la Terapie Intensivă în postoperator, starea acesteia fiind bună.

Totodată, un pacient din Clinica de ortopedie a Spitalului Floreasca a fost operat joi, pentru rezolvarea chirurgicală a unei fracturi, evoluţia postoperatorie fiind favorabilă. Alţi doi pacienţi vor fi operaţi vineri, pentru o fractură şi, respectiv, pentru un hematom.

Tot din Clinica de ortopedie a fost externat primul pacient din grupul celor zece care au fost aduşi la Spitalul de Urgenţă Floreasca după accidentul din Muntenegru, a precizat Opriţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici