ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU: Ghidul circuitului turistic şi un fost consilier local din Curtea de Argeş, decedaţi în accident

O fostă profesoară de matematică din Curtea de Argeş, care era ghidul circuitului turistic în Muntenegru şi Croaţia, şi soţul acesteia, precum şi un fost consilier liberal din municipiu, Nicolae Derviş, proprietar al unei brutării, şi soţia lui au murit în accidentul de autocar, potrivit rudelor.

4605 afișări
Imaginea articolului ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU: Ghidul circuitului turistic şi un fost consilier local din Curtea de Argeş, decedaţi în accident

ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU: Ghidul circuitului turistic şi un fost consilier local din Curtea de Argeş, decedaţi în accident (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sora Marianei Mateescu fostă profesoară de matematică la Şcoala "Mircea cel Bătrân" din Curtea de Argeş a declarat că aceasta era ghidul circuitului turistic în Muntenegru şi Croaţia şi a decedat în accidentul de autocar. În acelaşi accident, a murit şi soţul femeii.

"Aşa se explică şi numărul mare de victime din Curtea de Argeş, oameni pe care aceasta (n.r. - ghidul excursiei, Mariana Mateescu), o pasionată a călătoriilor, i-a convins să plece în călătorie. De ea am aflat că a murit. A murit şi soţul ei am înţeles. Erau bucuroşi că au plecat, mai multe nu pot să vă spun. Ea era ghidul excursiei, îi plăceau călătoriile de mult timp, de o viaţă", a declarat sora Marianei Mateescu.

De asemenea, în accidentul din Muntenegru a murit şi fostul consilier local liberal Nicolae Derviş, proprietarul unei brutării, precum şi soţia acestuia, au confirmat rudele celor doi.

Nicolae Derviş ar fi trebuit să plece în această vară într-o excursie în Spania, dar a primit în ultimul moment o ofertă cu circuitul din Muntenegru şi Croaţia, cedând călătoria în Peninsula Iberică unui fîn, angajat al brutăriei, spun rudele.

"Sunt bulversat de ceea ce s-a întâmplat. Nu a sunat nimeni de la minister (n.r. - MAE). Familia este plecată acolo, fiica şi cu ginerele au plecat noaptea trecută. Este un om bun şi dânsul şi soţia, sperăm să nu fie aşa", a declarat Costel Stâncă, fînul lui Nicolae Derviş. Derviş a construit în satul Valea Brazilor, comuna Băiculeşti, localitatea unde s-a născut o biserică unde este pictat şi chipul lui.

"Biserica este ctitorită de domnul Derviş, cel despre care s-a auzit că ar fi decedat în Muntenegru, este pământul lui şi el a construit biserica pentru sătenii de aici. Este un om foarte bun. Domnul Derviş este pictat deasupra uşii de la intrare, este ctitorul bisericii, era un om deosebit", a spus preotul din satul Valea Brazilor.

Primarul din Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu, a declarat că printre persoanele rănite în accidentul din Muntenegru se află şi Speranţa Nicolaescu, profesoară de fizică la Colegiul Naţional "Vlaicu Vodă" din municpiu, care şi-a luat concediu de odihnă şi a plecat în excursie.

El a precizat că profesoara se află la terapie intensivă.

"Am auzit că sunt plecaţi mai mulţi oameni din oraş în această excursie, inclusiv doamna profesoară Speranţa Nicolaescu. Ştiu că nu e pe lista răniţilor doamna profesoară, sper să trăiască, să fi scăpat. Nu ştiam că a plecat în această excursie, este un profesor deosebit, sper să nu fie adevărat, sper că nu a murit. Este o tragedie, asta s-a întâmplat", a declarat fostul director al Colegiului Naţional "Vlaicu Vodă" Costel Gheorghe.

Primarul din Piteşti, Tudor Pendiuc, a declarat, luni, că 17 dintre victimele accidentului de autocar din Muntenegru sunt din judeţul Argeş, fiind vorba despre 11 din Curtea de Argeş şi şase din Piteşti.

El a precizat că dintre cele 17 victime din Argeş, şase au decedat, respectiv cinci din Curtea de Argeş şi una din Piteşti.

Pendiuc a mai spus că o parte dintre rudele victimelor din Curtea de Argeş au plecat deja în Muntenegru, precizând că nu are detalii în acest sens despre familiile victimelor din Piteşti.

Conform sursei citate, acest circuit era organizat anual, cu aceeaşi agenţie, de mai mulţi profesori din Piteşti, împreună cu rude şi cunoştinţe ale acestora.

Secretarul de stat Raed Arafat, aflat la spitalul din Podgoriţa pentru a evalua starea victimelor în vederea aducerii acestora în ţară, a precizat, într-o declaraţie de presă, că 18 români au murit în accident, în timp ce 29 sunt internaţi, dintre care şapte, la terapie intensivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici