ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU: Unul dintre şoferii autocarului este angajat al Poliţiei Capitalei. Poliţia: Colegul nostru n-a anunţat că părăseşte localitatea şi nici că are un alt serviciu

Unul dintre cei doi şoferi ai autocarului prăbuşit în Muntenegru este angajat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, la Serviciul de Logistică, şi era în timpul liber la momentul producerii accidentului, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Capitalei.

3717 afișări
Imaginea articolului ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU: Unul dintre şoferii autocarului este angajat al Poliţiei Capitalei. Poliţia: Colegul nostru n-a anunţat că părăseşte localitatea şi nici că are un alt serviciu

ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU: Unul dintre şoferii autocarului este angajat al Poliţiei Capitalei

"Cu ocazia verificărilor efectuate pentru identificarea victimelor accidentului din Muntenegru a reieşit că unul dintre conducătorii auto al autocarului este angajat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, la Serviciul de Logistică. Respectivul angajat se afla în timpul liber, iar din data de 25 iunie urma să figureze în concediu de odihnă legal, aprobat de conducerea unităţii unde îşi desfăşura activitatea", se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX de Poliţia Capitalei.

Potrivit sursei citate, agentul de poliţie respectiv este posesor al permisului de conducere din anul 1989, având categoriile BE, CE, DE şi al atestatului profesional eliberat de ARR Bucureşti la data de 17.03.2012 cu valabilitate până la data de 16.03.2017, fiind cunoscut ca un bun profesionist.

"Agentul de poliţie are 45 de ani, este căsătorit şi are un copil. Este angajat în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti din aprilie 1991 în cadrul structurilor de ordine publică, ulterior din anul 1994 a activat în cadrul structurilor de intervenţie rapidă, iar din anul 2000 în structurile de logistică, în funcţia de conducător auto", se mai precizează în comunicat.

Poliţia Capitalei explică faptul că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, poliţistul putea să îndeplinească şi alte activităţi remunerate, în condiţiile în care acest lucru nu împieta desfăşurarea optimă a activităţii de funcţionar public cu statut special. 

"Poliţia Capitalei aşteaptă finalizarea anchetei autorităţilor muntenegrene, care urmează să stabilească toate circumstanţele producerii accidentului rutier", se mai arată în comunicat.

Poliţia Capitalei: Colegul nostru n-a anunţat că părăseşte localitatea şi nici că are un alt serviciu

"Din ce am discutat cu colegii mei, pentru că vreau să vă spun faptul că conducerea Poliţiei Capitalei a dispus Serviciului Control Intern verificări cu privire la aceste aspecte, s-a stabilit până în acest moment că poliţistul, colegul nostru, nu a anunţat, aşa cum prevede legislaţia în vigoare, că părăseşte localitatea şi, bineînţeles, nici ţara", a declarat Niculae.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a mai arătat că, în urma verificărilor făcute de Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) Sector 2, s-a stabilit că poliţistul lucra din septembrie 2012 ca şofer la firma care a dus turiştii în Muntenegru. Potrivit lui Niculae, verificările au fost făcute de SIF Sector 2 întrucât societatea comercială respectivă are sediul social în sectorul 2. 

Întrebat dacă Poliţia Capitalei ştia că subofiţerul avea un alt loc de muncă, Niculae a declarat că acesta "trebuia să anunţe că mai are o altă activitate pe lângă cea de poliţist", însă nu a făcut acest lucru.

Totodată, întrebat dacă s-a stabilit când a plecat poliţistul spre Muntenegru, reprezentantul Poliţiei Capitalei a spus că acesta, urmare a faptului că lucrează într-o structură neoperativă şi nu efectua serviciu de permanenţă sâmbătă şi duminică, a plecat de la serviciu vineri, iar de marţi se află legal în concediu de odihnă, pentru patru zile.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al instituţiei a menţionat că nu se ştie dacă poliţistul se afla la volan în momentul producerii accidentului.

Alexandru Niculae a mai spus că subofiţerul era un angajat model. "Nu a mai avut abateri. Nu a fost niciodată sancţionat. A fost recompensat de mai multe ori, atât pecuniar, cât şi avansat înainte de termen. Un poliţist model, cu alte cuvinte, şi vă spuneam un poliţist dedicat, care de la începutul carierei a lucrat numai la Poliţia Capitalei (...). Are ultimul grad de agent de poliţie, ultima dată a fost avansat înainte de termen în anul 2007 pentru rezultate deosebite în activitate. A lucrat în structuri de ordine publică, de intervenţie rapidă şi era şofer profesionis, avea toate categoriile pentru permisul de conducere, atestat profesional de Autoritatea Rutieră Română până în anul 2017", a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Surse din Poliţie au precizat, pentru MEDIAFAX, că poliţistul care lucra şi ca şofer al firmei ce a dus turiştii în Muntenegru se numeşte George Ciobanu, iar la Poliţia Capitalei el conducea tot vehicule de dimensiuni mari.

Directorul firmei de transport Gregory Tour care opera autocarul prăbuşit în Muntenegru, Ştefan Grigore, a declarat anterior că autovehiculul avea toate verificările tehnice la zi, iar cei doi şoferi aveau experienţă de cel puţin zece ani, fără niciun incident până acum.

Grigore a mai spus că firma face acest traseu din Muntenegru de cel puţin şapte-opt ori anual, iar unul dintre şoferii de pe autocarul respectiv a făcut acest traseu de 20 de ori.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat duminică în jurul orei 18.00, ora României, într-o prăpastie din Muntenegru, accidentul soldându-se cu 18 morţi şi 29 de răniţi.

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegrului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici