Accidentul provocat de Şerban Huidu: Realizatorul TV riscă 8 ani de închisoare. Anchetatorii vor verifica dacă avea sau nu dreptul de a conduce

Anchetatorii vor verifica dacă realizatorul TV Şerban Huidu, care a provocat un accident soldat cu trei morţi, avea sau nu dreprul de a conduce, date fiiind problemele medicale pe care le-a avut, a anunţat luni prim-procurorul Carmina Reit de la Parchetul Judecătoriei Braşov.

3257 afișări
Imaginea articolului Accidentul provocat de Şerban Huidu: Realizatorul TV riscă 8 ani de închisoare. Anchetatorii vor verifica dacă avea sau nu dreptul de a conduce

Accidentul provocat de Şerban Huidu: Anchetatorii vor verifica dacă avea sau nu dreptul de a conduce

Prim-procurorul Carmina Reit de la Parchetul Judecătoriei Braşov a declarat, într-o conferinţă de presă, că în cazul accidentului provocat de realizatorul TV Poliţia face cercetări sub supravegherea unui procuror, iar acest dosar va fi tratat potrivit gravităţii faptei comise şi va va cercetat la fel ca şi alte dosare.

Ea a spus că, date fiind speculaţiile privind problemele medicale ale lui Huidu, se va verifica dacă acesta avea sau nu dreptul de a conduce.

În acest sens, vor fi verificate toate documentele medicale, inclusiv modul în care au fost eliberate acestea.

Potrivit sursei citate, audierile în acest caz vor fi făcute atunci când starea medicală a celor implicaţi o va permite.

De asemenea, vor fi făcute şi o serie de expertize privind starea tehnică a maşinilor.

Carmina Reit a declarat că în acest moment nu există date pe baza cărora să poată fi luată o măsură privativă sau neprivativă de libertate în cazul lui Şerban Huidu.

Ea a precizat că o astfel de măsură nu poate fi luată în condiţiile în care "nu există niciun fel de infracţiune intenţionată".

Întrebată dacă la acest moment Şerban Huidu este audiat la Spitalul Judeţean Braşov, unde este internat în continuare, Reit a spus că niciun procuror nu se află la unitatea medicală pentru a-l audia pe Huidu, subliniind că dosarul este în cercetări la Poliţie.

Prim-procurorul Carmina Reit a mai spus că dacă se constată necesară audierea lui Huidu la Parchet va fi emisă o citaţie pentru a se prezenta, însă a reafirmat că dosarul este în instrumentarea Poliţiei, iar în prezent procurorul doar supraveghează.

Reit a mai afirmat că Şerban Huidu este cercetat pentru ucidere din culpă şi riscă o pedeapsă cuprinsă între un an şi opt ani de închisoare.

Realizatorul TV Şerban Huidu a provocat, duminică, în jurul orei 11.55, la ieşirea din localitatea braşoveană Timişul de Sus, un accident soldat cu moartea a două persoane şi rănirea gravă a alteia.

Luni dimineaţă, bărbatul rănit, duminică, în accidentul provocat de Şerban Huidu a murit la Spitalul Judeţean Braşov, unde fusese adus în stare extrem de gravă, fiind în comă indusă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici