ACCIDENTUL RUTIER de pe A2: Nouă dintre persoanele rănite rămân internate la Floreasca. Patru dintre acestea sunt în stare gravă

Nouă dintre persoanele rănite în accidentul produs duminică pe autostrada Bucureşti-Constanţa (A2) rămân internate la Spitalul Floreasca, patru dintre acestea fiind în stare gravă, a declarat, pentru MEDIAFAX, dr. Bogdan Opriţa.

2427 afișări
Imaginea articolului ACCIDENTUL RUTIER de pe A2: Nouă dintre persoanele rănite rămân internate la Floreasca. Patru dintre acestea sunt în stare gravă

ACCIDENTUL RUTIER de pe A2: Nouă dintre persoanele rănite rămân internate la Floreasca (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Una dintre persoanele în stare gravă are traumatism cranio-cerebral, iar o alta, politraumatisme, a mai precizat coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

La Floreasca au fost aduşi 14 dintre răniţii în accidentul de pe A2. Cinci dintre aceştia, după ce au fost examinaţi de medici, nu au necesitat internare.

Alţi şapte răniţi au fost transportaţi la Spitalul "Sf. Pantelimon", şase la Bagdasar-Arseni, iar unul, la Elias.

Toate persoanele aduse la spitale din Capitală au fost rănite în accidentul în care au fost implicate un autocar al unei firme private de transport şi un autoturism. 

Accidentul s-a produs duminică după-amiază, pe sensul spre litoral, la kilometrul 23, unde autocarul ar fi fost acroşat de autoturism, a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat pe o parte.

Poliţiştii spun că autocarul ar fi fost acroşat din lateral de un autoturism condus de o femeie. Cei doi şoferi au fost verificaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

La faţa locului au intervenit echipaje de la SMURD, Ambulanţa Bucureşti-Ilfov şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne. Pentru scoaterea unor răniţi din autocar, a fost nevoie de pompierii de la descarcerare.

În urma accidentului, peste 30 dintre cei 43 de pasageri ai autocarului au fost examinaţi de medici pe autostradă, iar 28 dintre ei au fost transportaţi la spital.

Autocarul a fost ridicat şí repus pe roţi cu ajutorul unor utilaje şi va fi inspectat din punct de vedere tehnic, au precizat reprezentanţii Poliţiei Rutiere.

La locul accidentului au fost făcute măsurători, pentru a se stabili cauza acestuia. De asemenea, a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Pasagerii care nu au fost răniţi au fost preluaţi de microbuze ale aceleiaşi firme de transport.

Circulaţia pe A2 a fost restricţionată temporar pe o bandă, din cauza accidentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici