Acoperişul Policlinicii Spitalului Judeţean Botoşani a fost luat de vânt, fără a exista victime

Acoperişul Policlinicii Spitalului Judeţean "Mavromati" Botoşani a fost smuls de vânt, sâmbătă după amiază, iar un copac a fost rupt în apropierea parcului Mihai Eminescu şi a avariat două autoturisme, fără a fi înregistrate victime.

58 afișări
Imaginea articolului Acoperişul Policlinicii Spitalului Judeţean Botoşani a fost luat de vânt, fără a exista victime

Acoperişul Policlinicii Spitalului Judeţean Botoşani a fost luat de vânt, fără a exista victime (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Tabla de pe aproape întreaga clădire a policlincii a fost smulsă de vântul puternic şi aruncată pe imobilul administrativ, fără a exista victime.

"Tabla de pe clădirea policlinicii a ajuns pe clădirea administrativă, însă nu s-a produs niciun fel de pagubă, iar noi avem echipaj în continuare acolo", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Doina Lupu.

De asemenea, tot în cursul după-amiezii de sâmbătă, vântul puternic a rupt un copac de lângă parcul Mihai Eminescu din Botoşani, arborele căzând pe două autoturisme parcate în zonă.

Bucăţi de tencuială de pe mai multe blocuri din Botoşani au căzut, sâmbătă, din cauza vântului extrem de puternic, iar într-o zonă comercială a municipiului, foarte circulată, de pe un bloc au căzut bucăţi de cărămidă ornamentală cu care este finisată faţada clădirii, fără a exista victime.

ISU Botoşani a primit sesizări despre desprinderea unor bucăţi din acoperişuri ale unor clădiri sau a unor tencuieli pe faţadele unor imobile de locuit din municipiul Botoşani, precum şi doborârea unor copaci sau stâlpi de joasă tensiune.

Pentru înlăturarea efectelor produse de vânt au fost angrenate, pe lângă forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al judeţului Botoşani, efective ale E.ON Electrica, Secţiei de Drumuri Naţionale şi membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile Săveni, Ibăneşti, Botoşani, Copălău, Truşeşti, Româneşti, Curteşti şi Roma, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani.

Meteorologii au anunţat că de vineri seară până sâmbătă la ora 22.00 va ninge viscolit, iar vântul se va intensifica.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, vântul se va intensifica în toate regiunile, ajungând la 70-80 km/h, iar la munte la 120 km/h.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici