Actele pentru extrădarea lui Popa trebuie trimise la Jakarta în maxim 20 de zile

Autorităţile române trebuie, în maxim 20 de zile, să depună la Ministerul Justiţiei din Indonezia actele necesare extrădării lui Nicolae Popa, a declarat joi, Mihai Friptu, şeful Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională (CCPI), care a adăugat că Popa a fost localizat "de curând".

54 afișări
Imaginea articolului Actele pentru extrădarea lui Popa trebuie trimise la Jakarta în maxim 20 de zile

Actele pentru extrădarea lui Popa trebuie trimise la Jakarta în maxim 20 de zile (Imagine: Mediafax Foto)

Mihai Friptu, şeful Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, din care face parte şi Interpol Bucureşti, a declarat, joi, că autorităţile române au la dispoziţie un termen maxim de 20 de zile în care trebuie să depună la Ministerul Justiţiei din Indonezia toate documentele necesare extrădării lui Nicolae Popa.

Friptu a spus că Popa a fost urmărit de foarte mult timp în mai multe ţări şi pe mai multe continente, însă nu a putut fi localizat "până de curând", şeful Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională nefăcând alte precizări.

"Pe numele său (Nicolae Popa - n.r.) fusese eliberată o notiţă cu colţ roşu care reprezintă urmărit internaţional în vederea extrădării", a spus Mihai Friptu.

Interopol Bucureşti a fost informat, joi, de către Interpol Jakarta cu privire la arestarea lui Nicolae Popa, urmărit internaţional din 2002, pe numele lui fiind emise în 2002 un mandat de arestare preventivă pentru infracţiuni economice, iar în 2009 altul de executare a pedepsei cu închisoarea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici