Activitatea RADET, transferată către Termoenergetica şi majorare de capital de 645 milioane lei

Primăria Capitalei a introdus pe ordinea suplimentară a şedinţei CGMB de joi mai multe proiecte care prevăd delegarea gestiunii serviciului de termoficare către Termoenergetica, precum şi majorarea capitalului social al acestei societăţi cu 645 de milioane de lei. Proiectele au fost aprobate.

296 afișări
Imaginea articolului Activitatea RADET, transferată către Termoenergetica şi majorare de capital de 645 milioane lei

Transfer de gestiune a RADET la Termoenergetica şi posibilă majorare de capital de 645 milioane lei

Potrivit proiectelor intrate în posesia MEDIAFAX, Primăria Capitalei vrea să majorize capitalul social al Companiei Termoenergetica cu peste 645 de milaioe de lei.

„Se aprobă participarea Municipiului Bucureşti, prin CGMB, la majorarea capitalului social al societăţii Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti cu suma de 645.880.000. Municipiul Bucureşti, prin CGMB, va deţine un număr de 64.599.354 acţiuni reprezentând 99,9990% din capitalul social al societăţii”, se arată în documentul obţinut de MEDIAFAX.

Un alt proiect prevede aprobarea unui „studiu de oportunitate privind modalitatea de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică”.

De asemenea, un proiect care ar putea fi introdus pe ordinea suplimentară a şedinţei CGMB de joi prevede încetarea contractului de mandat al lui Alexandru Burghiu, administrator special al RADET.

Transferul gestiunii serviciului public de termoficare către noua companie a fost anunţat încă de luni de Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, imediat după pronunţarea definitivă a instanţei cu privire la falimentul RADET.

"Îi rog pe bucureşteni să nu mai creadă declaraţiile neprofesioniste şi total fără nicio legătură cu realitatea, atât ale ministrului Economiei, cât şi ale noului premier, care este o calamitate în administraţia publică, locală şi centrală, şi-l invit la o dezbatere. Joi avem şedinţă de Consiliu General, vom supune dezbaterii şi aprobării un proiect de hotărâre prin care delegăm serviciul de termoficare către compania Termoenergetica, îi asigur pe toţi angajaţii de la RADET că în ziua în care vor înceta activitatea la Regie vor fi angajaţi la compania Termoenergetica , deci vor avea continuitate atât ei, ca salariaţi, cât şi bucureştenii, care au contracte cu RADET-ul, pentru furnizarea apei calde şi căldurii", a declarat Gabriela Firea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici