Actriţa Andreea Perju, despre provocările vieţii de antreprenor: ,,Am făcut de la ospătărie, spălat vase, tot ce vrei tu! În două luni, am reuşit să nu mai aduc niciun ban de acasă”

  • Andreea Perju: ,,În România, cel puţin, există chestia asta, a fi patron înseamnă a fi şef, să nu faci nimic…”
  • Andreea Perju: ,,Gândeşte-te că, pe noi, statul român ba ne închide, ba ne deschide, ba ne închide iar, ba suntem în carantină, este un haos total şi avem aceleaşi dări lunare.”
  • Andreea Perju, despre postările pe social media: ,,Eu, de exemplu, am mers foarte mult pe partea asta de a le face pe femei să înţeleagă că, în momentul în care au devenit mame, nu înseamnă că viaţa lor s-a terminat.”
  • Andreea Perju: ,,Pentru mine, acest social media este o responsabilitate. Oamenii au nevoie de subiecte reale, de substanţă.”
786 afișări
Imaginea articolului Actriţa Andreea Perju, despre provocările vieţii de antreprenor: ,,Am făcut de la ospătărie, spălat vase, tot ce vrei tu! În două luni, am reuşit să nu mai aduc niciun ban de acasă”

Invitată în emisiunea Ochii pe mine!, de la Aleph News, Andreea Perju – actriţă, antreprenor, mamă, soţie şi o persoană extrem de activă pe reţelele de socializare –  ne-a vorbit despre cum a făcut faţă provocărilor de care s-a lovit de-a lungul timpului, dar şi cum a învăţat că nu există nu se poate, există nu vreau.

Andreea Perju a vorbit despre business-ul pe care îl are şi de care s-a ocupat şi s-a implicat 100%. A conştientizat şi a învăţat pe propria piele că nimeni nu va vorbi despre afacerea ta aşa cum o faci tu. Ba mai mult, spre surprinderea multora, actriţa a fost luni de zile ospătăriţă în propriul restaurant.

Business-ul meu e foarte autentic şi foarte personal. Nu gândesc ca un manager adevărat. Sunt acolo implicată 1000%. Am o osterie italienească. (...)Este un domeniu în care am intrat acum 6 ani cu 0 experienţă, cu nişte aripi foarte mari că mi se părea că e foarte simplu, dar horeca este un domeniu extrem de complicat. După primul an am fost pe punctul de a închide. Am învăţat că nu există nu se poate, există nu vreau. Nimeni nu poate să vorbească despre business-ul tău mai sincer decât o faci tu.”

Andreea Perju: ,, Eu mă implic oriunde e nevoie de mine”

”Eu nu sunt genul ăsta. M-a ajutat şi actoria, m-a ajutat şi faptul că am făcut sport şi atunci eu mă implic oriunde e nevoie de mine. Şi am făcut de la ospătărie, spălat vase, desfundat chiuvete, tot ce vrei tu. Am învăţat să fac cafele, am învăţat să deschid casa, am învăţat să închid casa, am învăţat foarte multe lucruri noi. Şi în două luni am reuşit să nu mai aduc niciun ban de acasă. Şi din momentul acela, acel restaurant a început să funcţioneze, dar în primii trei ani jumătate eu nu mi-am luat mâna de pe el”, a povestit Andreea Perju.

Andreea Perju: ,,Gândeşte-te că, pe noi, statul român, ba ne închide, ba ne deschide!”

Invitata lui Vlad Craioveanu a recunoscut, însă, că perioada pandemiei a fost şi este una extrem de grea. Faptul că restaurantele sunt când închise, când deschise nu îi ajută deloc pe antreprenori care au din ce în ce mai multe probleme în a-şi ţine oamenii şi a-i putea plăti.

”Ajutorul de la stat a fost infim pentru ceea ce am trăit noi. De ce spun asta? Pentru că am 14 angajaţi, am avut o dorinţă să nu le scad salariile şi nu e simplu. Dar, gândeşte-te că, pe noi, statul român, adică ba ne închide, ba ne deschide, ba iar ne închide, ba suntem în carantină, este un haos total şi avem aceleaşi dări lunare. (...) E foarte greu ce se întâmplă, eu mă bucur că am reuşit datorită clienţilor. Chiar cred că fidelitatea clienţilor m-a ajutat să-l ţin pe o linie de plutire (n.r. restaurantul).”

Andreea Perju: ,,Sunt foarte multe fete care au impresia că social media este doar despre creme, primit cadouri…”

Andreea Perju a vorbit şi despre reinventare şi autenticitate într-o lume în care oamenii se ascund, de multe ori, în spatele perfecţiunii de pe social media. Ce este social media pentru invitata lui Vlad Craioveanu?

”Eu nu cred asta. Pentru mine acest social media este o responsabilitate. (…) Oamenii au nevoie de subiecte reale, de substanţă. Ce fac eu la fiecare postare a mea este ca ce există sub poza aleasă să fie un subiect care are legătură cu viaţa mea”, a explicat actriţa.

Andreea Perju: ,,Vorbesc espre cum reuşeşti să te redescoperi ca femeie după ce ai făcut un copil sau câţi vrei tu…””Eu, de exemplu, am mers foarte mult pe partea asta de a le face pe mame să înţeleagă că în momentul în care au devenit mame nu înseamnă că viaţa lor s-a terminat. Cred că primesc peste 100 de mesaje pe zi de la femei care îmi spun că mă ascultă de mult timp şi e adevărat că e foarte greu să-mi găsesc timp şi pentru mine. (...) Şi despre asta vorbesc, despre cum reuşeşti să te redescoperi ca femeie după ce ai făcut un copil sau câţi vrei tu.

Andreea Perju: ,,După ce a început toată nebunia asta, am avut o perioadă destul de anxioasă”

”Ce se întâmplă acum este că fetiţele teoretic merg la şcoală fizic, dar dacă apare un caz într-una dintre clase, stau acasă, iar online. Şi cel mai greu mi-a fost când una rămâne la şcoală fizic şi una în online. (...) Am noroc cu soţul care mă ajută foarte mult, mai am noroc cu bunicii care din când în când dacă le cerem ajutorul...şi pe lângă asta avem o doamnă minunată care ne ajută foarte mult. Reuşim cumva să ne împărţim.

Socoteam cu soţul meu că marţea şi joia trebuie să luăm unul dintre copii de 6 ori. De trei îl ducem undeva şi de trei ori îl aducem. Şcoală, engleză şi baschet. Du copilul, ia copilul.(...) Nu e simplu deloc. Dar am reuşit să ne adaptăm. După ce a început toată nebunia asta, am avut o perioadă destul de anxioasă, la început”, a conchis Andreea Perju.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici