Acuzaţii grave din partea unui deputat PNL: 64 de licee cu promovabilitate zero la bacalaureat sub guvernul PSD

Peste 60 de licee din România au avut promovabilitate de 0% la bacalaureat, în sesiunea din vară, susţine deputatul PNL Florin Roman: „Dănciloza afectează grav învăţământul românesc, gradul de finanţare fiind de doar 3,85% din PIB”.

603 afișări
Imaginea articolului Acuzaţii grave din partea unui deputat PNL: 64 de licee cu promovabilitate zero la bacalaureat sub guvernul PSD

Acuzaţii grave din partea unui deputat PNL: 64 de licee cu promovabilitate zero la bacalaureat sub guvernul PSD

Deputatul PNL Florin Roman a declarat, marţi că prin desfiinţarea şi comasarea de şcoli, Guvernul Dăncilă „s-a opus sistematic unui învăţământ românesc de calitate”, având ca rezultat promovabilitatea zero la bacalaureat în 64 de licee din ţară.

Potrivit parlamentarului, cele mai multe situaţii de acest fel s-au înregistrat în judeţele Harghita, Prahova şi Arad, după cum a reieşit din răspunsul oficial al guvernului demis la o interpelare pe care a adresat-o în calitate de deputat liberal.

„Dănciloza afectează grav învăţământul românesc, gradul de finanţare fiind de doar 3,85% din PIB, potrivit datelor oficiale oferite de guvernul demis PSD. Tot oficial este faptul că 64 de licee din România au înregistrat o promovabilitate de 0% la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019. (...) Guvernul PSD s-a opus sistematic unui invatamant romanesc de calitate, desfiinţând şi comasând şcoli şi clase, iar rezultatele acestor politici dezastruoase au dus şi la aceasta promovabilitate zero în 64 de licee”, a declarat deputatul PNL.

Roman a precizat că patru dintre licee şi-au schimbat denumirea în şcoală profesională, ca urmare a încetării şcolarizării pe nivel liceal, iar celelalte îşi vor continua activitatea ca unităţi de învaţămant liceal, putând şcolariza formele de învăţământ seral şi frecvenţă redusă.

Taguri:
pnl,
învăţământ,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici