Acuzaţii GRAVE făcute de un gălăţean: Dezinfecţia contra pestei porcine se face cu apă, fără soluţie. Reacţia DSVSA | VIDEO

Un gălăţean acuză autorităţile din oraş că fac dezinfecţie contra pestei porcine doar de ochii lumii, el realizând un film pe care l-a postat pe facebook în care spune că la punctul de trecere bac dezinfecţia se face cu aer, nu cu apă şi soluţie cum ar trebui. DSVSA Galaţi respinge acuzaţiile.

2103 afișări
Imaginea articolului Acuzaţii GRAVE făcute de un gălăţean: Dezinfecţia contra pestei porcine se face cu apă, fără soluţie. Reacţia DSVSA | VIDEO

Foto: Facebook/ Cornel Grosu

Imaginile au fost surprinse de Cornel Grosu la punctul de trecere bac Galaţi-Tucea, pe malul gălăţean al Dunării, unde, la ieşirea de pe ponton, toate maşinile sunt dezinfectate cu o soluţie împrăştiată de doi salariaţi ai DSVSA, care au pompe.

Gălăţeanul care a filmat scena susţine că rezervoarele pompelor erau goale iar cei doi angajaţi ai DSVSA Galaţi mimau activitatea pentru care se aflau la punctul de trecere bac.

„Ia uite la ei, au bidoanele goale, nici nu mai apă în cutia aceea şi ei încep să dea, la mişto dau. Uite aşa ne îmbolnăvim. I s-a terminat şi celuilalt. S-a terminat apa şi...uite aşa ne îmbolnăvim, dă la ştou. Ei se uită la mine. Păi ce naiba, duceţi-vă şi încărcaţi-vă”, comentează cel care a filmat scena.

După ce imaginile au apărut pe facebook, conducerea DSVSA Galaţi a transmis că jetul de substanţă care iese din pompă este foarte fin şi nu poate fi văzut cu uşurinţă.

„Aş vrea din suflet să se privească cu atenţie şi să se interpreteze fiecare imagine cât se poate de corect. Nu vă spun că este o activitate uşoară. Toată complexitatea activităţii sanitare veterinare prin personal specializat şi pe segmentul securităţii alimentare necesită un efort foarte mare. Există posibilitatea ca în rezervor să existe o limită de soluţie dezinfectantă de nivelul unui centimetru, uitaţi-vă cu atenţie întotdeauna şi o să vedeţi că jetul din tubul pompei de dezinfecţie sau din atomizor este extrem de fin, de dispersat, aproape imperceptibil, greu de sesizat pe imagini”, a declarat, presei, directorul DSVSA Galaţi, Carmen Stroe.

De asemenea, Stroe suţine că pompele sunt doar o măsură în plus faţă de covorul plin cu soluţii peste care trec toate maşinile de la bac.

„În mod preventiv am luat decizia să avem acest covor dezinfectant. Covorul pe care îl vedeţi pe zona de ieşire de pe pasarela de pe bac este un covor care se impregnează la intervale foarte dese de timp cu soluţie dezinfectantă. Pentru dublarea activităţii, pentru sporirea protecţiei, am intervenit şi cu aceste atomizoare. O să vedeţi de săptămâna viitoare o să primesc două pompe de o sută de litri de dezinfectant”, a mai spus Carmen Stroe.

Punctul de dezinfecţie de la malul Dunării a fost instalat zilele trecute după ce în judeţul Tulcea au fost confirmate numeroase focare ale pestei porcine africane. Dezinfecţia se realizează pe ambele maluri ale Dunării şi se face atât în cazul oamenilor, cât şi al maşinilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici