Adjunctul Poliţiei Capitalei, Roberto Ababei, dus la DNA, fiind suspectat că a luat mită 10.000 euro

Adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, Roberto Ababei, a fost dus la DNA, miercuri, fiind suspectat că a luat mită 10.000 de euro de la administratorii unei firme care fusese controlată, promiţând că va interveni în sprijinul acestora la poliţişti de la Economic, potrivit unor surse judiciare.

6954 afișări
Imaginea articolului Adjunctul Poliţiei Capitalei, Roberto Ababei, dus la DNA, fiind suspectat că a luat mită 10.000 euro

Adjunctul Poliţiei Capitalei, Roberto Ababei (Imagine: Politia Romana)

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, comisarul şef Roberto Ştefan Ababei, a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) însoţit de anchetatori, fiind citat pentru a fi audiat într-un dosar în care este suspectat de trafic de influenţă.

Potrivit surselor citate, Roberto Ababei ar fi primit, în perioada iulie-august, aproximativ 10.000 de euro de la doi administratori ai unei firme care fuseseră controlaţi de poliţişti de la Economic. Ababei le-ar fi promis administratorilor că va interveni în sprijinul lor la poliţişti de la Economic.

Roberto Ababei este director general adjunct al Poliţiei Capitalei din 6 februarie 2013, anterior acesta fiind, din aprilie 2010, şeful Poliţiei Sectorului 2.

În perioada noiembrie 2009 - aprilie 2010, Ababei a fost împuternicit la comanda Poliţiei Sectorului 2, iar din 2005 până în noiembrie 2009, a condus Secţia 8 Poliţie, anterior fiind, timp de un an, adjunctul şefului Secţiei 8.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, din 2014, Roberto Ababei are doar un autoturism Audi A6 fabricat în 2009, fără a deţine terenuri sau imobile.

În schimb, acesta a menţionat în declaraţia de avere trei credite - unul în valoare de 86.800 de franci elveţieni, scadent în 2022 şi două împrumuturi la Casa de Ajutor Reciproc (CAR), în valoare de 24.000 de lei fiecare, care trebuie achitate până în anul 2015. În acelaşi timp, Ababei a obţinut un venit anual, din salariu, de 88.324 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici