Adjunctul şefului SRI, George Voinescu, a fost trecut în rezervă în urma unui decret semnat de Klaus Iohannis. Cine a fost numit în locul său

  • Adjunctul directorului SRI George Viorel Voinescu a fost trecut în rezervă, în urma unui decret semnat, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis, anunţă Administraţia Prezidenţială.
  • În locul său a fost numit generalul Gheorghe-Stancu Răducu.
2758 afișări
Imaginea articolului Adjunctul şefului SRI, George Voinescu, a fost trecut în rezervă în urma unui decret semnat de Klaus Iohannis. Cine a fost numit în locul său

Mediafax FOTO

În cazul său, Iohannis a semnat două decrete. Primul priveşte înaintarea în gradul de general – cu patru stele, la trecerea în rezervă, iar al doilea vizează eliberarea din funcţia de adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii. Ambele decrete sunt valabile din 1 august.

Conform site-ului SRI, general-locotenent George-Viorel Voinescu a fost numit adjunct al Directorului Serviciului Român de Informaţii la data de 27 iulie 2005.

În anul 2007 i-a fost acordat gradul de general de brigadă, în anul 2012 a fost înaintat în gradul de general-maior, iar în anul 2014 a fost înaintat în gradul de general-locotenent.

Anterior numirii în funcţia de adjunct al directorului SRI, a deţinut diferite funcţii de conducere în cadrul Brigăzii Antiteroriste şi al Direcţiei Financiare a Serviciului Român de Informaţii.

În anul 2011 a obţinut titlul ştiinţific de doctor în domeniul Economie şi afaceri internaţionale la Academia de Studii Economice din Bucureşti, cu teza intitulată "Impactul terorismului asupra economiei mondiale".

În anul 2006 a absolvit cursurile Colegiului Naţional de Apărare.

În anul 1999 a absolvit cursul postuniversitar de Contabilitate Informatizată în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

În anul 1985 a absolvit cursurile Scolii Militare de Ofiţeri Activi "Nicolae Balcescu" din Sibiu, specialitatea Finanţe.

A urmat cursurile Facultăţii de Logistică din cadrul Academiei de Înalte Studii Militare, specialitatea Finanţe, pe care a absolvit-o în anul 1994.

Tot vineri, Iohannis a semnar şi decretul prin care în locul lui Voinescu este numit în funcţia de adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii a generalui de brigadă – cu o stea Răducu Gheorghe-Stancu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici