Video ADMITERE 2018: Cozi la înscrierea pentru Universitatea de Medicină. Candidat: Mă văd lucrând peste hotare | FOTO, VIDEO

Înscrierile la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti au început, joi, iar sute de absolvenţi au stat la coadă pe holurile instituţiei pentru a-şi depune dosarul. În acest an, instituţia scoate la concurs 1.400 de locuri.

1399 afișări

VEZI FOTO ŞI VIDEO ÎN PAGINA 2

În prima zi de înscriere, sute de absolvenţi de liceu care vor să devină studenţi la Facultatea de Medicină au venit încă de la primele ore ale dimineţii pentru a depune dosarul la secretariatul facultăţii. Tinerii spun că pentru a ajunge student la medicină s-au pregătit mult astfel încât să obţină punctaj mare la testul de admitere.

“Mi-am dorit încă de când eram mică să dau la medicină şi m-a pasionat această ramură. Nu am emoţii pentru examen pentru că am fost la simulare şi am obţinut 68 de puncte din 100”, a declarat Andreea, candidată la medicină generală.

“Vreau să ajut oamenii în primul rând. Acesta este motivul principal pentru care sunt aici. Când eram în clasa a X-a, am început să mă uit la un serial despre medici, “Grey's Anatomy” şi mi-a plăcut ce am văzut acolo şi cumva m-a motivat. Totuşi, mi-a plăcut şi din liceu chimia. Aş vrea să merg la specializarea chirurgie generală, însă până în 2024, când va trebui să aleg, mai este mult”, a declarat o altă candidată la medicină generală.

“Am emoţii pentru examenul de admitere, deşi la simulare am avut un punctaj bun. Cu cât se apropie acea zi, am emoţii mai mari. Miza e mare pentru că nu depun în altă parte, doar asta îmi doresc. (...) Sunt sigură că voi reuşi să intru, nu mi-am pus problema că nu intru pentru că în ultimii doi ani doar asta am făcut, am învăţat pentru examen”, a spus o altă tânără.

Un alt candidat, Radu Berteanu, precizează că decizia de a deveni medic a apărut în copilărie, atunci când suferea de o boală gravă, iar medicii din România nu l-au putut ajuta.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici