Video ADMITERE 2018: Cozi la înscrierea pentru Universitatea de Medicină. Candidat: Mă văd lucrând peste hotare | FOTO, VIDEO

Înscrierile la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti au început, joi, iar sute de absolvenţi au stat la coadă pe holurile instituţiei pentru a-şi depune dosarul. În acest an, instituţia scoate la concurs 1.400 de locuri.

1397 afișări

“Motivaţia mea a început când eram pacient şi am avut o boală destul de grea, am avut craniofaringiom, adică o tumoare care se dezvoltă în craniu. Văzând câtă suferiţă mi-a adus asta şi nu doar pentru mie, dar şi pentru apropiaţii mei, m-a făcut să-mi dau seama că nu vreau să mai văd mutra aia de copil trist la niciun pacient. Atunci medicii din România nu m-au putut ajuta şi am plecat peste hotare pentru operaţie”, susţine Radu Berteanu, candidat la medicină generală.

Radu Berteanu spune că nu va lucra în niciun spital din Român. Tânărul susţine că sistemul legislativ din ţara noastră împiedică medicii să-şi desfăşoare activitatea.

“Mă văd activând peste hotare pentru că atunci când am avut acea problemă, am fost tratat afară pentru că în acel timp nu existau mijloacele necesare. Acolo spitalul activa altfel, nu am văzut medici încruntaţi ca la noi. (...) Mi-ar fi plăcut să rămân în România să fiu eu acel care schimbă ceva, dar mă gândesc că degeaba încerci să schimbi ceva când un întreg sistem legislativ te contracarează”, a adăugat Radu Berteanu, candidat la medicină.

Reprezentanţii studenţilor din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” spun că cea mai mare concurenţă este la Facultatea de Medicină generală.

“Anul acesta ne aşteptăm să fie concurenţa de patru studenţi pe un loc. (...) Cei mai mulţi se înscriu la Facultatea de Medicină, la Stomatologie, iar după la Moaşe şi Asistenţă Medicală. (...) Din experienţa anilor trecuţi, un număr mare de persoane a plecat peste hotare, undeva 30%, însă generaţiile noi vor din ce în ce mai puţin să plece. Faptul că s-au mărit salariile medicilor este un plus pentru elevi ca să dea la medicină şi să rămână în ţară. (...) Un medic trebuie să aibă condiţii. Trebuie de investit mult mai mult în spitale”, a declarat reprezentantul studenţilor din cadrul U.M.F, „Carol Davila” ,Teodor Cristian Blidaru.

Anul acesta, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” scoate la concurs 1.402 de locuri, dintre care 1.100 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 302 locuri cu taxă.

Înscrierile se vor face în perioada 12 – 18.07.2018 între orele 9:00- 16:00, cu excepţia zilei de duminică, 15 iulie, când nu se vor putea face înscrieri. Examenul de admitere va avea loc pe 25 iulie.

Taxa de înscriere este de 250 lei pentru toate facultăţile şi specializările.

U.M.F. “Carol Davila” acceptă pentru înscriere la studiile universitare de licenţă, fără concurs de admitere, candidaţii care au obţinut, în perioada studiilor liceale, distincţii (premiile I, II, III, menţiune) la olimpiadele naţionale recunoscute de M.E.N., la disciplinele Biologie, Fizică şi Chimie.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici