ADMITERE LICEU 2014: Ultima medie de intrare, sub 5 la 88 de licee din Capitală

Ultima medie de intrare în liceu a fost mai mică de 5 la nu mai puţin de 88 de licee bucureştene, la două dintre acestea intrându-se şí cu 2,50, conform datelor de la prima repartizare computerizată de anul acesta.

846 afișări
Imaginea articolului ADMITERE LICEU 2014: Ultima medie de intrare, sub 5 la 88 de licee din Capitală

ADMITERE LICEU 2014: Ultima medie de intrare, sub 5 la 88 de licee din Capitală (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Codaşe în clasamentul alcătuit după ultima medie de admitere sunt Liceul Tehnologic "Dimitrie Gusti" - 2,52, Liceul Tehnologic "Petru Poni" şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară "Dumitru Moţoc" - ambele cu 2,50.

Tot în Bucureşti, clasamentul pe specializări după ultima medie de intrare este dominat, pentru al patrulea an consecutiv, de Colegiul Naţional "Sf. Sava" - 9,78 media ultimului admis la matematică-informatică.

De remarcat, însă, că ultima medie de intrare la această specializare de la "Sf. Sava" este mai mică decât cele din ultimii trei ani: 9,94 în 2013, 9,93 în 2012 şi tot 9,94 în 2011.

În clasamentul naţional însă, specializarea matematică-informatică de la Colegiul Naţional "Sf. Sava" a coborât pe locul 3, după ce a fost prima în 2011, 2012 şi 2013. Primele două poziţii revin, anul acesta, Colegiului Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, specializarea Matematică - Informatică (bilingv: limba germană), unde ultima medie a fost 9,88, şi Colegiului Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova, specializarea Matematică - Informatică (bilingv: limba engleză), ultima medie - 9,85.

Aproape toţi elevii de clasa a VIII-a, mai precis 99,3% dintre cei 128.707 care au completat fişele de înscriere, au fost repartizaţi în liceu în prima etapă, iar restul de 961 au rămas pentru etapa a II-a, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici