Adolescenţi acuzaţi că au agresat sexual un copil de 13 ani, într-un internat al Liceului Sportiv din Timişoara, audiaţi de procurori şi arestaţi preventiv

Doi adolescenţi acuzaţi că au agresat sexual, joi noapte, într-un internat al Liceului Sportiv din Timişoara, un coleg de cameră de 13 ani, introducându-i în anus o coadă de mătură şi un dop, ca pedeapsă după o ceartă cu acesta, au fost audiaţi de către procurorii Parchetului Judecătoriei Timişoara şi arestaţi preventiv.

453 afișări
Imaginea articolului Adolescenţi acuzaţi că au agresat sexual un copil de 13 ani, într-un internat al Liceului Sportiv din Timişoara, audiaţi de procurori şi arestaţi preventiv

Adolescenţi acuzaţi că au agresat sexual un copil de 13 ani, într-un internat al Liceului Sportiv din Timişoara, audiaţi de procurori (Imagine: Diana Iurkiewicz/ Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE 18:40 - Cei doi adolescenţi acuzaţi că au agresat sexual un copil de 13 ani într-un cămin, arestaţi

Cei doi adolescenţi din localităţile Niţchidorf şi Bulgăruş acuzaţi că au agresat sexual, joi seara, într-un internat al Liceului Sportiv din Timişoara, un coleg de cameră de 13 ani, au fost arestaţi pentru 29 de zile de Judecătoria Timişoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei doi au fost arestaţi pentru tentativă de viol.

Decizia Judecătoriei Timişoara poate fi contestată la Tribunalul Timiş.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, din probatoriul administrat până la acest moment al urmăririi penale, a reieşit că: "La data de 19 noiembrie 2015, în jurul orei 22.00, în internatul unei şcoli din Timişoara, prin folosirea unei mături, a unei sticle de plastic şi a unui tub de spray, inculpatul C.A.L. (în vârstă de 17 ani) ar fi încercat să agreseze sexual un coleg de cameră în vârstă de 13 ani, după ce, în prealabil, inculpatul Cortuşan Bogdan-Vasile (în vârstă de 18 ani) l-ar fi imobilizat".

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Mirela Drăghicioiu, spunea că tatăl copilului de 13 ani a sesizat Poliţia.

”Tatăl unui copil de 13 ani a sesizat Poliţia despre faptul că acesta a avut un incident cu doi colegi de cameră. Poliţiştii au stabilit, în urma audierilor, că, după ce a ieşit de la duş, băiatul de 13 ani a avut o altercaţie verbală cu cei doi, în urma căreia aceştia au hotărât să îi aplice o corecţie. Cei doi agresori sunt bănuiţi de tentativă de viol. Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale au deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, procedându-se la reţinerea celor doi pentru 24 de ore”, a declarat Drăghicioiu.

Potrivit poliţiştilor care investighează cazul, cei doi agresori i-ar fi introdus băiatului de 13 ani o coadă de mătură în anus, dar şi un dop de PET.

Agresorii sunt prezentaţi, la ora transmiterii acestei ştiri, în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunere de arestare preventivă, aceştia fiind audiaţi.

De asemenea, poliţiştii continuă ancheta, urmând să stabilească şi care au fost măsurile organizatorice în internat şi dacă exista sau nu un supraveghetor la momentul incidentului.

Inspectorul-şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Aura Danielescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că la nivelul instituţiei se urmăresc imaginile de pe camerele de supraveghere şi că se vor lua măsurile ce se impun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici