Adolescentul electrocutat pe podul CFR din Parcul Herăstrău, transferat în Belgia / Ce spune ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că adolescentul care s-a electrocutat duminică pe Podul CFR din Parcul Herăstrău, cu arsuri pe 60% din corp, a fost transferat, luni dimineaţă, în Belgia, unde va fi tratat. Tânărul a fost transferat cu o aeronavă MApN.

3400 afișări
Imaginea articolului Adolescentul electrocutat pe podul CFR din Parcul Herăstrău, transferat în Belgia / Ce spune ministrul Sănătăţii

Adolescentul electrocutat pe podul CFR din Parcul Herăstrău, transferat în Belgia / Ce spune ministrul Sănătăţii

„Tânărul a fost transferat luni dimineaţă în Belgia, cu o aeronavă MApN. Nu a fost transferat pentru că nu erau locuri. Existau locuri la Grigore Alexandruscu, pentru că el are 16 ani, dar este la limita dintre adult şi copil şi am decis, după ce am discutat cu medicii, să fie tratat în străinătate. A fost decizia mea şi a doctorului Arafat”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Potrivit ministrului, tânărul a fost curăţat duminică seară de către medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, pentru a fi transportat.

„Este într-o stare stabilă, dintr-un anumit punct de vedere, a fost operat duminică seară, adică a fost curăţat de către medicii de la „Grigore Alexandrescu” ca să poată fi transportat. Starea este ca la orice mare ars”, a mai declarat, pentru MEDIAFAX, Sorin Pintea.

Adolescentul a fost electrocutat, duminică, pe podul CFR din Parcul Herăstrău din Capitală în urma contactului cu liniile electrificate. El s-a urcat pe arcada podului şi s-a electrocutat, iar un alt adolescent, în vârstă de 19 ani, s-a urcat şi el pe arcadă în încercarea de a-l salva.

Adolescentul de 16 ani are arsuri pe 60% din suprafaţa corpului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici