Adolescentul înjunghiat mortal la Craiova a fost înmormântat

Prietenii, colegii şi apropiaţii familiei elevului înjunghiat mortal, joi, în apropierea liceului din Craiova în care învăţa, l-au condus, sâmbătă, pe ultimul drum, acesta fiind înmormântat în cimitirul din Şimnicu de Sus, localitatea natală a părinţilor săi.

470 afișări
Imaginea articolului Adolescentul înjunghiat mortal la Craiova a fost înmormântat

Adolescentul înjunghiat mortal la Craiova a fost înmormântat (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Cortegiul funerar a ajuns, sâmbătă, la ora 15.30, la cimitirul din localitatea doljeană Şimnicu de Sus, părinţii şi sora lui Andrei Eduard Goreci prăbuşindu-se pe sicriul cu trupul neînsufleţit al acestuia în momentul în care a fost coborât în mormânt.

Colegii de la Liceul "Tudor Arghezi", din Craiova, au afişat un banner pe care era inscripţionat mesajul "Nu te vom uita niciodată", iar în momentul în care sicriul a fost aşezat în mormânt aceştia au aplaudat şi au scandat numele lui Andrei.

Slujba a avut loc la biserica din cartierul Craioviţa Nouă, din municipiul Craiova, în prezenţa a câtorva sute de persoane, majoritatea colegi sau prieteni ai adolescentului de 17 ani înjunghiat mortal, joi, în apropierea unui liceu din Craiova.

Colegii şi prietenii lui Andrei Eduard Goreci purtau în piept poza lui, iar în momentul în care a fost scos din bloc, sicriul cu trupul neînsufleţit al băiatului a fost purtat de braţe de colegi, pe sub o boltă de flori, în aplauzele celor prezenţi.

De la biserica din cartierul craiovean Craioviţa Nouă, unde locuiesc părinţii băiatului, cortegiul funerar s-a îndreptat spre comuna Şimnicu de Sus, aflată la câţiva kilometri de Craiova.

La înmormântare a fost prezent şi Cristian Manea, prieten cu Andrei Eduard Goreci, celălalt elev care a fost victimă a agresiunii tânărului de 19 ani, el fiind externat din spital vineri după-amiază. Acesta a plâns tot timpul şi a fost înconjurat de prieteni care au încercat să-l consoleze şi să-l îmbărbăteze.

Doi elevi ai Liceului "Tudor Arghezi" din Craiova au fost atacaţi cu cuţitul de către un tânăr, joi, în jurul orei 12.30, pe o stradă din apropierea unităţii de învăţământ, iar în urma incidentului unul dintre ei a murit, celălalt fiind rănit.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procurorul Magda Bădescu, a spus că moartea elevului de 17 ani, Andrei Eduard Goreci, a fost violentă, medicii legişti stabilind că adolescentul a fost înjunghiat cu două lovituri de cuţit în zona toracică, în inimă, care au provocat hemoragie internă, băiatul intrând în stop cardio-respirator.

Conducerea Liceului "Tudor Arghezi" unde atât victima, cât şi fratele principalului suspect sunt elevi, intenţionează transferarea acestuia din urmă la o altă unitate şcolară pentru a nu exista incidente între colegii băiatului ucis şi fratele suspectului.

Tânărul de 19 ani acuzat că a înjunghiat mortal un elev de 17 ani, în apropierea unui liceu din Craiova, a fost arestat preventiv, vineri, pentru omor calificat, în baza unui mandat emis pe numele său de Tribunalul Dolj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici