Adomniţei: DNA l-a trimis pe şeful Auditului din CJ Iaşi să mă provoace să comit o infracţiune

Şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a declarat, joi, la Curtea de Apel Iaşi, că DNA l-a ”cablat” pe şeful Auditului din CJ, Fănel Constantinescu, iar acesta a fost trimis să-l provoace, pentru a-l determina să comită o infracţiune, potrivit unor documente transmise de Adomniţei.

341 afișări
Imaginea articolului Adomniţei: DNA l-a trimis pe şeful Auditului din CJ Iaşi să mă provoace să comit o infracţiune

Adomniţei: DNA l-a trimis pe şeful Auditului din CJ Iaşi să mă provoace să comit o infracţiune (Imagine: Liviu Untaru/Mediafax Foto)

Cristian Adomniţei a trimis, joi seară, un comunicat de presă în care a anunţat că se va suspenda din funcţiile politice deţinute în PNL, respectiv vicepreşedinte naţional al partidului şi copreşedinte al organizaţiei judeţene Iaşi a PNL, el făcând publice şi documente care au stat la baza apărării sale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, conform documentelor prezentate, Cristian Adomniţei a susţinut, joi, în faţa judecătorilor Curţii de Apel Iaşi că nu el a semnat contractul între CJ şi firma Laser Co SRL, ci fostul vicepreşedinte al instituţiei Victor Chirilă, în timp ce celălalt vicepreşedinte al CJ, Alin Aivănoaei, a semnat dispoziţiile de plată către firma în cauză.

Totodată, Adomniţei a spus în instanţă că şeful Serviciului Audit din CJ Iaşi, Fănel Constantinescu, s-a dus la DNA în 12 martie pentru a-l denunţa că a comis o fraudă.

Potrivit documentelor transmise de Adomniţei, ulterior DNA ”l-a cablat” pe Fănel Constantinescu şi ”l-a trimis să facă tot posibilul, să aibă o atitudine cât mai provocatoare, ironică şi zeflemitoare” la adresa şefului CJ Iaşi.

Adomniţei a mai spus în faţa magistraţilor că şeful Auditului din CJ a vrut să-l provoace şi să-l facă să reacţioneze, pentru ”a contura infracţiunea de favorizare a infractorului”.

”Deci scopul DNA nu a fost acela de a descoperi o fraudă, că ar fi trebuit să acţioneze pe 12 martie, ci de a mă face pe mine să comit o infracţiune. Nu cred că este legal şi nici de bun simţ”, a precizat Adomniţei.

Şeful CJ Iaşi le-a mai spus judecătorilor că după discuţia pe care a avut-o cu Fănel Constantinescu pe 30 martie, şeful Serviciului de Audit nu a mai întocmit raportul privind derularea contractului dintre CJ şi firma Laser Co, ci a cerut doar o prelungire a auditului.

”În 7 aprilie am primit însă la birou din partea lui Fănel Constantinescu, care era de o lună colaborator DNA, o hârtie în care mi se spunea negru pe alb că am făcut o infracţiune pentru că nu am sesizat parchetul. Or, în discuţia de pe 30 martie rămăsese ca în ziua respectivă sau a doua zi să verifice documentele puse la dispoziţie de Jinga (Teodora Jinga, director executiv al Direcţiei Proiecte şiDezvoltare Durabilă- n.r.) şi, dacă dacă se confirma prejudiciul, să mergem la Parchet, aşa cum reiese din interceptări că le-am asigurat şi pe Jinga şi Irimescu şi pe Fănel Constantinescu şi ceilalţi doi auditori. Dar nu au venit cu confirmarea prejudiciului, nu au făcut nici până azi un raport final de audit”, a mai spus Adomniţei.

În finalul depoziţiei sale, şeful CJ a precizat că nu înţelege cum ar putea fi privat de libertate pe baza unor supoziţii neverificate.

”Nu înţeleg cum este posibil să fiu privat de libertate şi să îmi fie distrusă cariera şi sănătatea pe baza unor supoziţii neverificate şi a unor interpretări tendenţioase. Vă rog să îmi faceţi dreptate şi să mă apăraţi, în calitate de putere judecătorească, în faţa unui abuz care a încercat să mă distrugă ca om. Cred că este o chestiune de curaj şi pentru dumneavoastră, dar independenţa judecătorului este chintesenţa statului dedrept, iar ceea ce este nelegal, trebuie sancţionat”, le-a mai spus Adomniţei judecătorilor Curţii de Apel.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, cercetat pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, a fost plasat în arest la domiciliu joi seară, în urma unei decizii a Curţii de Apel Iaşi, care a dispus aceeaşi măsură şi pentru angajatele CJ Iaşi, Teodora Jinga şi Carmen Irimescu, precum şi pentru Letiţia Popa, administrator al Laser CO SRL.

Decizia instanţei este definitivă.

Ulterior, Adomniţei a arătat, într-un comunicat de presă transmis presei joi seară că este ”şocat şi dezamăgit” de decizia instanţei, dar că o va respecta.

”Sunt şocat şi dezamăgit de decizia judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Iaşi, dar pe care o voi respecta întocmai, potrivit regulilor care guvernează statul de drept. Dat fiind caracterul definitiv al deciziei, voi face publice toate documentele care au stat la baza apărărilor mele şi care urmează să fie judecate şi de opinia publică”, preciza şeful CJ Iaşi.

El spunea, de asemenea, că se va suspenda din funcţiile deţinute în PNL, adăugând că oamenii care îl cunosc ştiu că este nevinovat.

”Mă voi suspenda din funcţiile politice deţinute în PNL. Toţi oamenii care mă cunosc şi mă iubesc ştiu că sunt nevinovat. Voi trăi tot restul vieţii cu conştiinţa împăcată. Condamnarea fiecăruia dintre noi este că trebuie să trăim cu propria noastră conştiinţă până la sfârşit”, mai arăta Adomniţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici